Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Börtönre ítéltek egy fekete minisztert lemajmozó francia politikust

Központ július 16, 2014 Hír & hírháttér

Börtönre ítéltek egy fekete minisztert lemajmozó francia politikust

Kilenc hónap szabadságvesztésre és 50 ezer euró pénzbírsága ítélte egy francia-guyanai bíróság a Marine Le Pen vezette szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) egy korábbi politikusát, aki majomhoz hasonlította Christiane Taubi fekete bőrű francia igazságügy-minisztert. Anne-Sophie Leclere-t emellett öt évre eltiltották attól, hogy választásokon jelöltként indulhasson.

   

 

A bíróság a Nemzeti Frontot is elmarasztalta. A pártnak annak ellenére is 30 ezer euró bírságot kell fizetnie, hogy tavaly decemberben kizárta soraiból Leclere-t. Anne-Sophie Leclere a botrány előtt önkormányzati jelöltje volt a Nemzeti Frontnak a 2014-es helyhatósági választásokon. A Facebookon olyan fotómontázst tett közzé a kormány francia-guyanai születésű tagjáról, amelyen egy majom mellett a miniszter látható. Az előző alatt az volt olvasható, hogy „18 hónaposan”, míg a politikus fotója alá az került, hogy „most”.

Egy interjúban még azt is megjegyezte, hogy „szívesebben látná Taubirát egy fán, semmint a kormányban”. A rasszizmus vádját ugyanabban az interjúban tagadta, és azt hangoztatta, hogy nem azért hasonlította majomhoz a Taubirát, mert fekete bőrű, hanem azért, mert a miniszter „vadállat”.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 331

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.