Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Borbély László: Csegzinek döntenie kell!

Központ július 3, 2012 Hír & hírháttér

Borbély László: Csegzinek döntenie kell!

Az RMDSZ választás elé állította Csegzi Sándort: vagy a polgármester tanácsadói tisztségéből, vagy a marosvásárhelyi RMDSZ-választmány éléről kell távoznia. „Csegzi Sándor döntse el, hogy mit akar: marad a polgármester tanácsadója, vagy az RMDSZ marosvásárhelyi választmányának elnökeként kíván tevékenykedni” – mondta Borbély László.

 

Borbély arra a helyzetre utalt, hogy Dorin Florea kijelentette, a tíz nappal ezelőtt megválasztott alpolgármesterek helyett korábbi helyetteseivel az RMDSZ-es Csegzi Sándorral és a Demokrata Liberális Párthoz tartozó Claudiu Maiorral kíván együtt dolgozni. A két megválasztott alpolgármesternek, az RMDSZ által jelölt Józsa Tibornak és a Szociál-Liberális Unió által jelölt Ionela Ciotlausnak a városházától több száz méterre egy irodaépületben biztosított irodát, a tanácsadóként foglalkoztatott korábbi alpolgármesterek pedig megőrizhették városházi irodáikat.

Borbély László közölte, Csegzi Sándortól mindenekelőtt azt várják, hogy adja át az irodáját Józsa Tibor megválasztott alpolgármesternek. Az RMDSZ alelnöke elmondta, a polgármesteri hivatal szervezési szabályzatának módosításával akarják elérni, hogy a városvezető biztosítson irodát és feladatköröket a két alpolgármesternek.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének vezető testülete hétfőn arról döntött, hogy szeptember 30-ig átszervezi a szövetség marosvásárhelyi szervezetét. Borbély László bejelentése szerint a szervezet irányítását egy öttagú bizottság veszi át, amelyben az RMDSZ egyes helyi és megyei vezetői vesznek részt. A marosvásárhelyi szervezet felépítésébe való beavatkozásra az RMDSZ kisparlamentjeként működő Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT) hatalmazta fel a megyei szervezetet vasárnap.

Csegzi ma délelőtt a Rádió GaGában (félórás köntörfalazás után) bejelentette: marad a polgármester tanácsadója. Brávó!

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 351

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.