Központ
2020. október 19. hétfő, Nándor

Crin Antonescu: ha elfogadják a MOGYE-határozatot, a PNL érvényteleníteni fogja

Központ március 9, 2012 Hír & hírháttér

Crin Antonescu: ha elfogadják a MOGYE-határozatot, a PNL érvényteleníteni fogja

Crin Antonescu PN-elnök Marosvásárhelyen kijelentette, ha a kormány olyan határozatot bocsát ki a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyében, mely sérti az egyetemi autonómiát, hatalomra kerülvén kiigazítják azt. 

 

Crin Antonescu azt követően tartott sajtótájékoztatót Marosvásárhelyen, hogy találkozott a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) hivatalban levő rektorával, megválasztott rektorával és a román diákszervezet vezetőivel – jelenti az Agerpres. A találkozó után kijelentette, a Szociál-liberális Szövetség (USL) álláspontját tolmácsolja, melynek társelnöke. Nyomatékosította, hogy ha a jelenlegi hatalom kormányhatározattal vagy más módon beavatkozik az egyetem ügyébe, hatalomra kerülvén mindent visszacsinálnak. 


Antonescu úgy értékelte, jelenleg van egy áldozat: az egyetem, van egy politikai alakulat, az RMDSZ, “mely komoly választási gondokkal szembesül”, és van a kormánykoalíció vezető pártja, a PDL, “amely minden áron meg akarja őrizni törékeny többségét, amit csak az RMDSZ biztosíthat számára”. “A MOGYE nem hibás azért, mert az RMDSZ-nek a választásokon szavazatokra van szüksége, a kormánynak pedig az RMDSZ szavazataira van szüksége a parlamentben” – jelentette ki Antonescu. 

Biztosította ugyanakkor az egyetem tanárait, hogy “nincsenek magukra hagyva”, az USL mellettük áll, még ha egy rövid ideig ellenzéki pozícióban is. 

Antonescu megengedhetetlennek mondta, hogy a kormány az egyik koalíciós párt zsarolásának engedve határozatot bocsásson ki a MOGYE ügyében. “Az USL és a PNL nem engedi meg azt sem hogy Romániában állam alakuljon ki az államban, és azt sem, hogy a Romániában a románon kívül más hivatalos nyelv is legyen” – jelentette ki Crin Antonescu.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 470

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.