Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Dr. Benedek Imre a Polgári Koalíció polgármester-jelöltje

Központ február 23, 2012 Hír & hírháttér

Benedek_Imre_web

Dr. Benedek Imre
a Polgári Koalíció polgármester-jelöltje 

Nyakunkon a helyhatósági választások, a lassan egy esztendeje tartó tárgyalások ellenére a vásárhelyi magyar pártoknak még nem sikerült a közös jelöltállításban megegyezniük. Az RMDSZ és az EMNP között zajló nyilatkozatháború óta a két párt különutas lett, így az MPP egy saját, újszerű alternatívával lépett fel.

 

 

Csütörtöki sajtótájékoztatójukon hivatalosan bejelentették: dr. Benedek Imre harcba száll Vásárhely polgármesteri székéért. A keresztény-demokrata és polgári értékeket valló professzor a rövidesen hivatalosan is bejegyzésre kerülő Polgári Koalíció támogatását élvezi.  Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke elmondta, a koalícióban az MPP mellett, különböző civil szervezetek és egyesületek is jelen vannak, ugyanakkor a nyitott ajtó elvét vallják, és várnak a hasonló értékrendet valló további politikai, egyházi és civil szervezetek a csatlakozására.

 

               

A Polgári Koalíció és személyesen Benedek doktor újfent az előválasztás mellett tett hitet.  A felszólalók kifejtették: ez az egyetlen, demokratikus, érthető és racionális módja annak, hogy Marosvásárhelyen összmagyar jelöltet indítsanak a jelenlegi polgármester ellenében.  Szász szerint az előválasztás azt is elősegítené, „hogy a posztkommunista RMDSZ hegemóniának véget vessünk”,  jelentős lépést téve ezáltal az erdélyi magyar politikai élet demokratizálódása felé is.  Benedek több ízben is kifejtette már, hogy kész a közösség akaratának alávetni magát, és ha az esetleges előválasztást nem ő nyerné, feltétel nélkül visszalépne a győztes jelölt javára.

               

 

Share Button
Ennyien olvasták: 570

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.