Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Dráma a Tour de France-on

Központ július 22, 2014 Hír & hírháttér

Dráma a Tour de France-on

Tüdőgyulladás miatt visszalépett a Tour de France-tól a portugálok világbajnok kerékpárosa, Rui Costa.

      

A Lampre Merida bringása a keddi, 16. szakasz előtt jelezte, nem folytatja a küzdelmet. Costa összetettben a 13. helyen állt, hátránya 12 perc 57 másodperc volt az élen álló olasz Vincenzo Nibalival szemben. Kedden a Carcassonne és Bagneres-de-Luchon közötti 237,5 kilométer vár a mezőnyre. A háromhetes Tour vasárnap zárul Párizsban.

Szokásosan alakult a Tour de France kerékpáros körverseny vasárnapi, Tallard és Nimes közötti 222 km-es, sík vidékű, tehát túl sok izgalmat nem rejtegető 15. szakasza. Két bátor vállalkozó, Martin Elmiger és Jack Bauer szinte az elejétől fogva szökésben volt, s a hajrához közeledve képtelenség volt megjósolni, hogy siker koronázza-e a próbálkozásukat. Egy kilométerrel a befutó előtt még maradt 15 másodperc előnyük, de akkor a sprinterek álltak a mezőny élére, s hihetetlenül belegyorsítottak.

Az utolsó ötven méteren érte utol a szökevényeket a mezőny. Jack Bauer sírva fakadt a hiábavaló erőfeszítés után.
Elmiger és Bauer ijedten tekintgetett hátra – lehet, hogy ez volt a vesztük. Ha az utolsó ezer méteren iramot tekernek, valószínűleg „hazaérnek”. Ám így kevesebb mint ötven méterrel a cél előtt száguldott el mellettük a karaván élmezőnye.

Hihetetlen pech, sőt kínzó érzés, sokkal könnyebb beletörődni a vereségbe, ha már tíz kilométerrel a vége előtt „begyűjtik” az embert. Az új-zélandi Jack Bauernél el is tört a mécses a célba érkezés után. A bringa vázára dőlve, a flasztert bámulva az izzadság- és a könnycseppek összefolytak az arcán…

A szakaszt a norvég Alexander Kristoff nyerte meg, a szlovák Peter Sagan jött be harmadiknak, s továbbra is vezeti a sprintversenyt. Összetettben az olasz Vincenzo Nibali áll az élen.

forrás: MTI

 

Share Button
Ennyien olvasták: 348

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.