Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Dúl az öngyilkosság a székelyek között

Központ június 26, 2012 Hír & hírháttér

Dúl az öngyilkosság a székelyek között

Romániában 2011-ben naponta nyolc öngyilkosságot követtek el, a fővárosban egyet kétnaponta. A leginkább alkalmazott technika az akasztás – tájékoztat a Mina Minovici Országos Törvényszéki Szakorvosi Intézet.

 

Tavaly az országban 2784 öngyilkossági esetet regisztráltak, valamivel kevesebbet, mint az előző évben. 2010-ben 3050 személy vetett véget önkezével az életének. Az esetek 79 százalékában választják az akasztásos módszertaz öngyilkosok, a mérgezés viszonylag kevés embernél fordul elő (7 százalék), fulladással 5 százalék próbálkozott, míg lövéssel egy százalék.


Százezer lakosra 13,46 öngyilkossági eset jut – derül ki a felmérésből. Ez megegyezik az előző évek átlagaival.

Románia megyéi közül Hargita áll az élen, itt 31,21 eset jut százezer lakosra, Ilfovban 29,09, Szatmár és Kovászna megyében több mint 25. Az országos átlag alatt helyezkedik el Máramaros megye (8,8), Kolozs megye (9,7) és a főváros is (10,97). A legtöbb öngyilkosságot a meleg hónapokban követték el. A legtöbbet augusztusban, májusban, júliusban és júniusban.
Az öngyilkosságot elkövetők zöme férfi. A regisztrált esetek 81 százalékában az erősebbik nem képviselői vetnek véget életüknek.

forrás: manna.ro/mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 374

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.