Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Ébresztik a kómából Schumachert

Központ január 29, 2014 Hír & hírháttér

Ébresztik a kómából Schumachert

Francia lapértesülés szerint az orvosok megkezdték a hétszeres Forma–1-es világbajnok fokozatos felébresztését a kómából.

 

A L’Équipe című újság úgy tudja, a négy hete kómában tartott Schumacher jól reagál a felébresztési folyamatra, de a lap hozzáteszi, ez egy lassú és bizonytalan időszakot jelent majd – írja az nso.hu. A francia lap szerint kétségtelenül ez a legjobb hír, ami a grenoble-i klinikáról érkezett Schumacher balesete óta. A L’Équipe úgy tudja, minden bizonnyal most már olyan mértékben csökkent a nyomás Schumacher koponyájában, hogy a klinika szakemberei a felébresztési folyamat elindítása mellett döntöttek.

A L’Équipe a francia Jean-Luc Truelle professzor szakvéleményét is kikérte, aki szerint négy hét kóma után mindenképpen el kellett jutni a felébresztési folyamatig, melynek során fokozatosan csökkentik az altatók adagolását. A sérült eleinte csak a szemmozgásával és keze mozgatásával tud reagálni. Az orvos szerint a kómából felébresztett ember a felébresztés utáni két hónapban általában zavart állapotban, illetve letargikus hangulatban van. A felépülés időszakát azonban szinte lehetetlen megjósolni, súlyos sérülések esetén akár éveket is igénybe vehet.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.