Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

EKG-t is készít az életmentő mobil

Központ július 12, 2012 Hír & hírháttér

kep50EKG-t is készít az életmentő mobil

A LifeWatch V készülék androidos alapokkal bír, de speciális szenzorokkal szerelték fel, amelyekkel akár vércukorszintet, pulzusszámot, és testhőmérsékletet mér, de akár villámgyors EKG-vizsgálatot is tud készíteni.

 

Az amerikai piacra szánt okostelefon a svájci LifeWatch cég fejlesztése: a készülék külsőre ugyanúgy néz ki, mint bármely átlagos Android-mobil, ám ezt a mobilt egyszerűbb egészségügyi vizsgálatok elvégzését biztosító, beépített szenzorokkal is felszerelték.

A rozsdamentes acél borítású gépházban lévő érzékelő hét különböző típusú gyorsteszt elvégzését teszik lehetővé. Ha a LifeWatch V oldalán lévő szenzorokra helyezi használója négy ujját, az képes 25 másodperces EKG-val megvizsgálni, hogy használójának szívműködése normális-e.

Hasonló módon tudja megmérni a telefon a tulajdonos pulzusszámát, vagy stressz-szintjét is. Ha a felhasználó túlságosan izgatott, a képernyőn különböző önnyugtató gyakorlatok instrukciói jelennek meg.

A készülék arra is alkalmas, hogy megmérje használójának vércukorszintjét, bár ehhez egy steril tűre és tesztcsíkra is szükség van. Ez utóbbit azonban közvetlenül be lehet csúsztatni a telefon aljába, amely automatikusan elvégzi a vérminta elemzését anélkül, hogy ehhez egy ormótlan külső egységre is szükség lenne.

Az okostelefon szoftvere képes kiszámolni a szervezet testzsírtartalmát, és étkezési tanácsokkal szolgál annak helyes mértékűre való beállításához is. A LifeWatch V hátlapjába egy infravörös hőmérőt is beépítettek, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen gombnyomással megmérjék vele használója vagy bárki más testhőmérsékletét.

A mérések során rögzített adatokat a telefon egy titkosított, felhőalapú tárhelyre kerülnek, amelyhez a családtagok vagy a kezelőorvosok számára hozzáférést biztosíthat a tulajdonos, akinek lehetősége van arra is, hogy csak egy-egy archív digitális leletet osszon meg valakivel.

A készüléket kifejlesztő cég partnereken keresztül kínálja a LifeWatch V-t és az ahhoz kapcsolódó járulékos szolgáltatásokat, melyek például lehetővé teszik az orvos riasztását is, ezek díjazásáról a társaságtól egyedi árajánlatot kell kérni.

Forrás: origo.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 558

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.