Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Elfogadta a tanügyminisztérium a középiskolai tanárok érdemfokozatban részesítésének módszertanát

Központ december 28, 2016 Hír & hírháttér

Rendelettel fogadta el Mircea Dumitru tanügyminiszter a középiskolai tanárok érdemfokozatban részesítésének kritériumait és módszertanát 2017-re.

Az oktatási tárca kedden arról tájékoztatta az AGERPRES hírügynökséget: az érdemfokozatok odaítélésekor előnyben fogják részesíteni azokat a tanárokat, akik kiemelkedő eredményt értek el az iskolaelhagyás megelőzésében és visszaszorításában, valamint az integráló projektek gyakorlatba ültetésében.

A módszertan leszögezi, hogy az érdemfokozatért folyó versenyben azok az állami oktatási rendszerben dolgozó tanárok vehetnek részt, akik legalább négy év szakmai tapasztalattal (‘régiség’) rendelkeznek, akik 2011 szeptembere és 2016 augusztusa között kiemelkedő eredményeket értek el az iskolaelhagyás visszaszorításában, valamint nagy szerepet vállaltak a speciális ellátásra szoruló gyerekek tömegoktatási rendszerbe történő beilleszkedésének elősegítésében. Az oktatóknak ugyanakkor minden évre ‘nagyon jó’ kell hogy legyen a minősítésük – teszi hozzá a tárca közleménye.

Az érdemfokozatok 2017. szeptember elsejétől kezdődően érvényesek; azok a tanügyi alkalmazottak, akiknek 2017. augusztus 31-éig érvényes érdemfokozatuk van, újból jelentkezhetnek a versenyre.

Az érdemfokozat egyénenként az alapfizetés 25%-os növekedésével jár, teszi hozzá a közlemény.
Forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.