Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Elhunyt Fodor Imre, Marosvásárhely volt polgármestere

Központ szeptember 30, 2015 Hír & hírháttér

Életének 78. évében elhunyt Fodor Imre, Marosvásárhely volt polgármestere, aki 1996 – 2000 között vezette a várost.

fodorimre

Fodor Imre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és a Marosszéki Székely Tanács elnöke volt, 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

Forrás: vasarhely.ro

———————————————————————–

Részvétnyilvánítások

Fodor Imre halálára

Elment Fodor Imre, Marosvásárhely egykori polgármestere. Igen, mindeddig Vásárhely legutolsó magyar polgármestere.

Életét többnyire négy esztendei városvezetői tevékenysége alapján, s többnyire a politika torzító szemüvegén át ítélik meg. Pedig ahhoz szervesen hozzátaroznak az „előzmények”: ifjúkora hányattatásai, amiként a Székely Nemzeti Tanácsban végzett áldozatos munkája is. Hamisítatlan székely kitartás, sőt, olykor rátartiság jellemezte egy olyan városban, amelynek lakói egyre távolodnak nemcsak az egykori Székelyvásárhelytől, de a millennium városának szellemiségétől is. Ő volt az, aki a munkát – bármilyen munkát! –sohasem tagadta meg. Meghatározó módon ugyan nem tudta befolyásolni a város sorsának alakulását, de személye sajátos, üde színfoltot jelentett mindig.

Isten veled, Imre bátyánk!

Központ szerkesztősége

 

Részvétnyilvánítás

Mély fájdalommal értesültünk a 78. életévében elhunyt Fodor Imre halálhíréről, aki Marosvásárhely volt polgármestereként és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egykori alelnökeként pótolhatatlan űrt hagyott maga után.

Az erdélyi politikus és közéleti szereplő pályája során számtalanszor bizonyította elkötelezettségét az erdélyi magyarság ügye és közösségünk széleskörű önrendelkezése mellett, tevékenysége pedig mindannyiunk számára példaértékű lehet. A 2011-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett Fodor Imre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács egyik vezetőjeként aktívan hozzájárult nem csak a szervezet fejlődéséhez, de az erdélyi politikai közgondolkodás rendszerváltás utáni újjáélesztéséhez is.

A gyászoló családnak megnyugvást kívánva búcsúzunk egykori harcostársunktól. Emléke legyen áldott!

Az Erdélyi Magyar Néppárt elnöksége

 

Búcsúzás Fodor Imrétől – Marosvásárhely volt polgármesterétől

Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy 78 éves korában elhunyt Fodor Imre. Személyével kivételes embert, ismerőst, Marosvásárhely korábbi polgármesterét veszítettük el.

A hazai magyar közélet tevékeny tagjaként 2011-benvehette át a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét közösségi munkásságáért.

Az Ő polgármestersége idején indult útjára sok, a város számára fontos projekt, a Somostető és a Víkendtelep bővítése és korszerűsítése, a Vár felújítása, az ivóvízhálózat kiterjesztése előcsatlakozási uniós alapokból, a testvérvárosi kapcsolatok kiépítése.

Az Ő polgármestersége idején került sor arra a történelmi pillanatra, amikor Göncz Árpád, magyar és Emil Constantinescu románállamelnök találkozott Marosvásárhelyen, újabb lehetőséget biztosítva a magyar-románpárbeszéd elősegítésére.

Emlékét megőrizzük! Vigasztalódást gyászoló családjának!

Peti András,
Marosvásárhely alpolgármestere,  Az RMDSZ Marosvásárhelyi szervezetének elnöke

 

Részvétnyilvánítás

Mély megrendüléssel értesültem arról, hogy 78 éves korában elhunyt Fodor Imre, Marosvásárhely volt polgármestere.

Vigasztalódást kívánok a gyászoló családnak. Emléke legyen áldott, nyugalma csendes!

Dr. Benedek István,

önkormányzati képviselő

 

Részvétnyilvánítás

Mély fájdalommal értesültünk Fodor Imre, Marosvásárhely egykori polgármesterének halálhíréről.

Fodor Imre élete utolsó pillanatáig aktívan szolgálta közösségünket. Városvezetőként – Marosvásárhely ezidáig utolsó magyar polgármestereként – számos megvalósítása mellett olyan terveket álmodott meg, indított útra, amelyek ma elválaszthatatlanul kapcsolódnak Marosvásárhely mindennapjaihoz. Polgármestersége, illetve alpolgármestersége után is aktív közéleti szerepet vállalt, mint a Székely Nemzeti Tanács elnöke. SZNT elnöki mandátuma idején szervezték meg a Székelyföld autonómiájáról szóló referendumot, melynek során Székelyföld több mint 200 ezer polgára mondott igent az autonómiára.

Fodor Imre távozásával egész erdélyi, székelyföldi magyar közösségünket érte érzékeny veszteség.

A Magyar Polgári Párt nevében őszinte részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak.

Nyugodj Békében Imre Bátyánk!

A Magyar Polgári Párt nevében,

Biró Zsolt, elnök

Share Button
Ennyien olvasták: 1464

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

1 Hozzászólás

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.