Központ
2020. szeptember 26. szombat, Jusztina

Ezzel indokolja a bíróság Beke István letartóztatását

Központ december 8, 2015 Hír & hírháttér

A párizsi merényletek által befolyásolt jelenlegi európai kontextusban “erőteljes pszichológiai hatása” lett volna, ha Beke István felrobbant egy házi készítésű bombát december elsején Kézdivásárhelyen.

bekei

A táblabíróság szerint mivel a vádlott terve különösen nagy társadalmi kockázatot jelentett volna, akár a a törvény által meghatározott legsúlyosabb ítéletre is számíthat, ami 10-20 év (eredetileg a törvény 5-10 évvel bünteti a terrorcselekmény elkövetésének szándékát).

A bíró súlyosbító körülménynek tartja, hogy a gyanúsított a Hatvannégy Vármegyei Ifjúsági Mozgalom (HVIM) által meghirdetett revizionista-szeparatista célokat kívánta szolgálni azzal, hogy pánikot keltve házi készítésű bombát robbant a román nemzeti ünnepen Készdivásárhelyen.

A Bíróság rámutat arra is, hogy Bekének iskolai végzettségéből kifolyólag tudnia kellett volna, hogy egy ilyen társadalomellenes viselkedésnek milyen következményei lesznek, és el kellett volna fogadnia a törvényeket, ezzel együtt felelős magatartást kellett volna tanúsítania.

Forrás: maszol, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 435

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.