Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Felhívás az előválasztásra

Központ március 12, 2012 Hír & hírháttér

Felhívás az előválasztásra

A POLGÁRI KOALÍCIÓ Erdély és Székelyföld megtartó keresztény hagyományaira épülő, helyzetteremtő – nem önfeladó – életforma megteremtéséért jött létre Marosvásárhelyen.

 

Ezen életforma alapja:

·       a biztonságos élet, a rend, az igazság és a szabadság kiteljesítése;

·       a valódi és tényleges népuralom, ahol az állam méltányosan, visszaélés és részrehajlás nélkül szolgálja polgárait;

·       felelősség-vállalás utódainkért, védelmezve az utánunk jövők életfeltételeit.

A  kitűzött célok megvalósítása érdekében  a  Polgári Koalíció – melynek tagszervezetei: a Magyar Polgári Párt, a Kereszténydemokrata Polgári Egyesület, a Marosszéki Székely Tanács, a Székely-Vásárhely Egyesület, a Pro Legalitate Egyesület, a Marosvásárhelyi Szívbetegekért Egyesület …  – dr. Benedek  Imre orvos-professzort, neves szívgyógyászt kérte fel, hogy legyen a Koalíció vásárhelyi polgármester-jelöltje a 2012-es helyhatósági választásokon.

Tudatában annak, hogy Marosvásárhely magyar és székely-magyar nemzeti közössége egy és csakis egy magyar polgármester-jelölttel győzhet a választási küzdelemben, dr. Benedek Imre professzor és a Polgári Koalíció tisztelettel  felkéri a magyar testvérpártokat, az RMDSZ-t és az EMNP-t,

R E N D E Z Z Ü N K E L Ő V Á L A S Z T Á S T városunk magyar polgármester-jelöltjének kiválasztása érdekében!

Döntsön Vásárhely magyar közössége arról a személyről, akit győzelemre visz a választási küzdelemben a polgármesteri szék visszaszerzéséért.

Erdélyben is meghonosodott a többpártrendszer, mely nem a sokat hangoztatott magyar széthúzást jelenti, hanem épp ellenkezőleg, a demokratikus életformát teremti meg, és igazolja a romániai magyarság életképességét. Így tudjuk győzelemre vinni lelki-szellemi értékeinket. Ugyanakkor az előválasztás egy főpróba, lehetőség arra, hogy Vásárhely magyar közössége visszanyerje önbizalmát, leküzdje a hosszú és sikertelen évek során kialakított közéleti közömbösségét. Bizonyítsuk be: van erőnk és képességünk ahhoz, hogy saját kezünkbe vegyük sorsunk irányítását.

Tehát: győzzön a legrátermettebb, a legfelkészültebb, a legmegbízhatóbb, a legtapasztaltabb, a legmegfontoltabb, a leghitelesebb, a leghatározottabb!

A előválasztás teremtheti meg az igazi marosvásárhelyi magyar összefogást!

Felkérjük magyar egyházainkat, magyar civil szervezeteinket, a sajtót, legyenek segítségünkre az előválasztások megszervezésében.

Az általunk javasolt időpont 2012. március 30-31., vagy április 14-15.

Minden vásárhelyi illetőségű polgárnak, nemzeti hovatartozásától függetlenül, szavazati joga van az előválasztásokon.

 

Prof. Dr.Benedek Imre,                              Kelemen  Ferenc,

polgármester-jelölt                                    elnök

Polgári Koalíció                                          Magyar Polgári Párt

Marosvásárhely                                          Marosvásárhely

 

Share Button
Ennyien olvasták: 496

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.