Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Felrobbantotta a buszt, mert sokat vesztett szerencsejátékon

Központ július 17, 2014 Hír & hírháttér

Felrobbantotta a buszt, mert sokat vesztett szerencsejátékon

Sokat veszített szerencsejátékon egy fiatal kínai férfi és ezért felgyújtott egy utasokkal teli buszt a dél-kínai Kantonban. Az üzemanyag felrobbanása következtében ketten meghaltak, 32-en különböző fokú égési sérüléseket szenvedtek – jelentette a kínai média szerdán.

    

A rendőrség azonosította és szerdán a déli órákban Kanton belvárosában elfogta a kedd esti bűncselekmény elkövetőjét, a 25 éves Ou családnevű férfit, aki bevallotta tettét. A sérülteket a város három kórházában látják el, nyolcan állnak intenzív kezelés alatt. A helyszíni beszámolók szerint egy 28 éves várandós asszony testének a 40 százaléka megégett és lába is eltört. A legsúlyosabb állapotban egy 16 éves fiú van.

A legutóbb a hónap elején jelentettek hasonló esetet Kínában, amikor szintén gyújtogatás miatt lángba borult egy helyi járatú, turistákkal teli autóbusz a kelet-kínai Hangcsouban. Több mint harminc embert, köztük három kiskorút szállítottak kórházba.

A tettes egy 34 éves Kanszu tartományi férfi a többi sérülttel együtt súlyos állapotban került kórházba. Ismerőseinek magányosságról és kilátástalanságról beszélt, tettének indítékát egyelőre nem közölték.

Júniusban Szecsuan tartományban egy 51 éves férfi gyújtott fel egy menetrend szerint közlekedő buszt. Hetvenhét embert szállítottak kórházba, a helyszínen csak a tettes vesztette életét.

Kínában időről időre előfordulnak hasonló, olykor robbantásos vagy késeléses bűncselekmények, amelyek elkövetőiről többnyire az derül ki utólag, hogy hosszan tartó vitás ügyük volt a hatóságokkal, vagy családi konfliktus miatt döntöttek a “bosszúnak” e formájáról. A hivatalos közlés szerint általában “a társadalommal szembeni dühüket” fejezik ki ily módon.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 353

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.