Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Florea terjeszkedne, azaz kinnebb tolná a város határait

Központ december 7, 2011 Hír & hírháttér

Florea terjeszkedne, azaz kinnebb tolná a város határait

Marosvásárhely polgármestere azt szeretné, ha a város területe megnőne, azaz kinnebb tolná a város határait. Ezáltal pótolná a megfogyatkozott népesség számát.

 

A városvezető elégedetlen az idei népszámlálás eredményeivel, ezért ajánlotta a helyi tanácsosoknak, fontolják meg, nem lenne-e jó, ha Marosvásárhelyhez való csatlakozásra bírnák a város közelében fekvő településeket. A fantazmagorikus projekt hét peremközséget és egy kisvárost foglalna magába: Marosszentannát, Marosszentkirályt, Nyárádtőt, Maroskeresztúrt, Dózsagyörgyöt, Koronkát, Jeddet és Marosszentgyörgyöt

Így városunkat valódi metropolisszá kívánja bővíteni Marosvásárhelyet a polgármester, 200 ezres várossá nőhet a település.

Megjegyzendő, hogy az ötletet egyelőre Koronka, Dózsagyörgy, Marosszentanna és Jedd önkormányzati vezetői nem támogatják.

Hasonló “honfoglaló” próbálkozásoknak már a nacionálkommunista éra alatt is tanúi lehettünk, az eredmény viszont elmaradt, hisz nem a csatolt települések közelítettek a város szintjéhez, hanem többnyire a városok romlottak a peremfalvak színvonalára.


Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.