Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Folytatódik a Kós Károly Akadémia előadássorozata Marosvásárhelyen

Központ szeptember 1, 2015 Hír & hírháttér

Szeptembertől folytatódnak Marosvásárhelyen a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikerű, történelmi tárgyú előadásai. Az Akadémia kezdeményezésének célja, hogy Kós Károly szellemiségét követve megteremtse az erdélyi magyar történelmi gondolkodás fontos, tudományos igényű fórumát Marosvásárhelyen.

hermanrobert

A szeptembertől novemberig zajló, hét előadást magába foglaló új sorozat keretében a jelenkori magyar történelemkutatás olyan kiváló képviselői tartanak előadást, mint Hermann Róbert, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének vezetője, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója, ifj. Bertényi Iván, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, Pollmann Ferenc hadtörténész, kutató, Romsics Ignác egyetemi tanár, az MTA rendes tagja, Rainer M. János egyetemi tanár, valamint Medve-Bálint Gergő, az MTA munkatársa. Az előadások keretében Európa és Magyarország kapcsolatát vizsgálják a reformkortól napjainkig.

Az őszi sorozat első előadását Hermann Róbert, a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kar Történettudományi Intézetének vezetője tartja szeptember 3-án, csütörtökön 17 órától a Bolyai Klubban (a Köpeczy-Teleki ház első emeletén, a volt Kossuth utca és Szentgyörgy utca sarkán, ma Forradalom utca 1 sz.), A népek tavasza és a magyar reformkor címmel. A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

(Közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 630

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.