Központ
2020. szeptember 19. szombat, Vilhelmina

Forgatag Marosvásárhely belvárosában is

Központ augusztus 18, 2015 Hír & hírháttér

Megegyezés született Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala és a Marosvásárhelyért Egyesület között a Vásárhelyi Forgatag kapcsán. Bár az idei rendezvényt nem lehet teljesen Marosvásárhely belvárosába költöztetni, előrelépés, hogy a Forgatag egyes programpontjai a Kultúrpalota előtti George Enescu utcában zajlanak.

kulturp

A szervezők ezt a lépést a normalitás jeleként vélik, illetve annak tulajdonítják, hogy az önkormányzat is elismeri a rendezvény értékét, valamint azt, hogy a Kolozsvári Magyar Napokhoz hasonlóan a Vásárhelyi Forgatag is teret tud nyújtani a valós román-magyar párbeszédnek, hisz harmadik Forgatag is ezt hivatott elősegíteni.

A rendezvény részeként több olyan programpont szerepel, amelynek román nemzetiségű meghívottjai vannak, ugyanakkor román művészek előadása és román nyelvű városnéző séta is szerepel a kínálatban, a kétnyelvű kerekasztal beszélgetések mellett.

A Polgármesteri  Hivatal  véleménye  szerint  ez  normális  gesztus  mindkét  etnikum  részéről,  és remélik, hogy a Vásárhelyi Forgatag a jövőben is a város kulturális életének fontos eleme lesz, amely hozzájárul  a  kölcsönös  megértéshez  város  román  és  magyar  közössége  között. A Marosvásárhelyért Egyesület vezetői ugyanakkor remélik, hogy a mostani lépésnek a jövőben is látható eredménye lesz majd és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal még inkább fogja támogatni a városban szervezett magyar kulturális napokat.

Forgatag-applikáció

Az idei év egyik legnagyobb újítása a mobiltelefonos applikáció, amely segítségével mind az android, mind az iOS felhasználók nyomon követhetik a Forgatag legfontosabb eseményeit, tudomást szerezhetnek a legfrissebb hírekről és térkép segítségével tájékozódhatnak az egyre bővülő helyszínek között.

Az applikációt a két operációs rendszer áruházából lehet ingyenesen letölteni, de a plakátokon szereplő QR-kódot „leolvasva” is könnyen el lehet érni a telefonos programot. Az applikációval főleg a fiatal forgatagozóknak szeretnének kedveskedni.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 728

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.