Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Három embert öltek meg egy Facebook-poszt miatt

Központ július 28, 2014 Hír & hírháttér

Három embert öltek meg egy Facebook-poszt miatt

Állítólagos vallásgyalázó Facebook-bejegyzésért megöltek egy ahmadijja szektához tartozó nőt és két unokáját Pakisztánban. A három áldozatnak semmi köze nem volt a Facebook-bejegyzéshez.

   

 

Összeveszett két pakisztáni fiatalember a pakisztáni Gudzsranvála városban, az egyik azzal vádolta a másik, ahmadijja szektához tartozó férfit, hogy vallásgyalázó fényképet tett fel a közösségi oldalra az iszlám szent relikviájáról, a mekkai Kábáról.

Az ahmadíjja muzulmán szektát sokan eretneknek tartják, Pakisztán évtizedekkel ezelőtt törvényben deklarálta, hogy az ahmaditák nem muszlimok. A szekta tagjai egyébként muzulmánoknak tartják magukat, de nem Mohamed próféta követői, hanem a XIX. században élt Mirza Gulám Ahmad prófétáé.

A Facebook-bejegyzés miatt akkora őrület támadt, hogy a muzulmánok 150 fős csoportja a rendőrkapitányság elé vonult, hogy feljelentsék a fiatalembert, és a feldühödött csőcselék több szektás család házát felgyújtotta, az egyik házban pedig életét vesztette egy nő és két unokája, egy hétéves kislány és egy csecsemő. A Facebook-bejegyzést posztoló férfinek nem lett baja.

Négy évvel ezelőtt súlyos pogrom volt az ahmadijják ellen, 86 tagjukat ölték meg.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 444

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.