Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Gigi Becalit

Központ február 11, 2013 Hír & hírháttér

Három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Gigi Becalit

Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Legfelső Bíróság és Semmítőszék Gigi Becali futballmecénást, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselőjét egy önbíráskodási ügy miatt. 

 

A Steaua futballklub tulajdonosaként ismertté vált politikus-üzletember testőrei 2009 januárjában – autós üldözés és utcai lövöldözés során – elfogták Bukarestben azokat a tolvajokat, akik aznap meglovasították Becali egyik luxusautóját. 

A bíróság első fokon felmentette Becalit, miután az autótolvajok egyike azt vallotta, miután az egyik testőr fegyvere “véletlenül” elsült és egy gumilövedék megsebesítette őt, “önszántából” mászott be a csomagtartóba, hogy ne vérezze össze a kocsi ülését. 

Becali két nappal a jogerős ítélet előtt külföldre távozott, és azt mondta: ha elítélik, nem tér vissza Romániába. Becali egyébként nem veszíti el a parlamenti képviselői mandátumát, ugyanis a megválaszthatósági illetve köztisztség betöltésére vonatkozó jogának elveszítésére vonatkozó járulékos büntetést a bíróság a feltétes szabadságvesztési időszakra felfüggesztette.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 322

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.