Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Három hét alatt készült el Románia egyetlen jéghotele

Központ december 21, 2016 Hír & hírháttér

Befejezte kedden a 2.034 méteres magasságban található Bâlea-tó melletti jéghotel építését a 26 fős, Maros megyei csapat és egy feleki (Avrig) szobrász. A magyarói (Aluniş) építőkből álló csapat három hét alatt, szélsőséges időjárási viszonyok között fejezte be a jégszálloda építési munkálatait – írja az AGERPRES hírügynökségnek küldött közleményében a szálloda vezetősége.

jeghotel
Tizenkettedik alkalommal építettek jéghotelt a Bâlea-tó mellett. Ebben az évben Varga Attila csapata és Dumitru Moscu szobrász csupán három hét alatt készült el a teljes egészében jégből felépített szállodával.

A jéghotel idei tematikája a “Cinema ice” vagyis jégmozi, ez pedig azt jelenti, hogy a legtöbb jégszobor filmekből ismert karaktereket idéz. A turisták a Star Wars, A Hobbit, Jégkorszak, Rocky III, Gladiátor, King Kong, Titanic, Harry Potter és Dracula filmek által inspirált szobák közül választhatnak majd.

Hét éve a Maros megyei csapat építi a hotelt, amelyet évente átlagosan 8.000 turista látogat meg.

A Fogarasi-havasokban 2.000 méter fölötti magasságban található szállodát teljes egészében a Bâlea-tóból kivágott jégtömbökből építik. A jég vastagsága általában 60-70 cm, a tömbök egy méter hosszúak és fél méter szélesek, ezeket pedig vízzel és hóval tapasztják össze.

Az ágyak, az éjjeliszekrények, az asztalok és a székek is jégből készülnek. A vendégek állatbőrökön és speciális matracokon alhatnak, de hálózsákot is kapnak. A szobáknak nincs ajtaja és mosdóhelyiség sincs kialakítva.

A jégszálloda szolgáltatásai mellett a turisták kipróbálhatják a téli parkot, síelhetnek, bob-szánkózhatnak vagy hódeszkázhatnak is.

Már nyitás előtt lefoglalták az idei évre Románia egyetlen jéghotelének összes szobáját. A szálloda december 23-ától fogadja a turistákat – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek Lidia Bădilă, a hotel szóvivője.

“Az első turistákat december 23-án szállásoljuk el, mind a 14 szobát lefoglalták már. Főként román és angol turisták érkeznek, de lesznek német vendégek is. December 23-ától 2017. január 3-áig az összes szobát lefoglalták a Bâlea-tó melletti jéghotelben. Aki itt akar megszállni, az január 3-a után teheti meg vagy aludhat iglukban, amelyek januárra készülnek el” – magyarázta a szóvivő.

A hotel működtetői szerint a szállodában egy éjszaka 450 lejbe kerül.

A Bâlea-tó mellett felépített jéghotelt csak a felvonóval lehet megközelíteni, amennyiben az időjárás megengedi. Az oda-vissza jegy személyenként 60 lejbe kerül.

Forrás: AGERPRES

Share Button
Ennyien olvasták: 547

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.