Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Hatvanszor erőszakolták meg a kórházban

Központ január 13, 2014 Hír & hírháttér

Hatvanszor erőszakolták meg a kórházban

Dartfordban több mint egy éven át zaklatta egy pszichiátriai osztály betegét egy ott dolgozó ápoló, aki összesen legalább 60-szor erőszakolta meg áldozatát.

 

A negyvenes éveiben járó, nevét eltitkoló nő ezért került a pszichiátriára, mert idegösszeomlást kapott egy évtizeden át tartó párkapcsolat után, amelyben fizikailag bántalmazták.

A bántalmazás azonban azután sem ért véget, hogy kórházba került. Little Brook kórház személyzetének egy idősebb tagja ugyanis zaklatta, körülbelül egy éven át. Éjszakánként belopódzott a szobájába, és különböző ajándékok – nyugtató, cigaretta vagy csokoládé – fejében elvárta, hogy a nő eltűrje a szexuális zaklatásokat.

„Ő volt az első, akivel találkoztam azután, hogy beutaltak a pszichiátriára. Alig egy hét telt el, mire egyik nap bejött a szobámba, leült az ágyamra, és fogdosni kezdett” – mesélte a nő.

„Akkoriban sokszor úgy el voltam kábítva, hogy alig tudtam magamról. Olyankor csak bejött, lerántotta rólam a takarót, megtette, amit akart, majd gyorsan távozott. Meg se mertem mozdulni” – tette hozzá az áldozat.

Természetesen senki sem hitt neki, amikor segítséget akart kérni. Sőt, azt mondták, ha megpróbál megszökni a kórházból, a zárt osztályra kerül.

A zaklatások ezután egyre gyakoribbá váltak; végül a férfi minden egyes alkalommal megerőszakolta, amikor ő volt épp szolgálatban. A zaklató sokszor heti hat műszakot is vállalt, és minden lehetséges módon megpróbálta befolyásolni áldozatát. Azt mondta a nőnek, csak úgy juthat ki az intézményből, ha jól viselkedik, ezért  engedelmeskednie kell neki.

A zaklatásra még akkor sem derült fény, amikor a nő szexuális úton terjedő betegséget kapott – de amikor végül kiengedték a kórházból, mindent elmesélt egy nővérnek a megpróbáltatásairól. Az ápoló ellen jogi eljárás indult, de a férfi csak egyetlen alkalommal történő nemi erőszakot ismert el. 12 hónapos börtönbüntetést kapott, amelyet 2 évre felfüggesztettek – örökre eltiltották a pszichiátriai betegektől, áldozata pedig 100 ezer fontos (csaknem 36 millió forintos) fájdalomdíjat kapott a kórháztól.

Az áldozat azóta is a betegek védelméért küzd, hogy ne fordulhasson elő ilyesmi többet. Szerinte ugyanis a mentálhigiénével foglalkozó intézmények többsége gyakorlatilag játszótér az elesettekre vadászó, perverz alakok számára, hisz az idekerülő emberek a leginkább sérülékenyek és kiszolgáltatottak – írja a Mirror brit napilap. 

forrás: Blikk-információ

 

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.