Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Hoppá! Ponta soha nem volt a Cataniai Egyetem mesteris hallgatója!

Központ július 5, 2012 Hír & hírháttér

Hoppá! Ponta soha nem volt a Cataniai Egyetem mesteris hallgatója!

Antonino Recca, az olaszországi Cataniai Egyetem elnöke az Adevărul napilap megkeresésére leszögezte: Victor Ponta soha nem volt a felsőoktatási intézmény mesteris hallgatója. A kormányfő önéletrajzában korábban az szerepelt, hogy mesteri tanulmányokat folytatott a Cataniai Egyetemen. Egy nappal azt követően, hogy a Nature plágiummal vádolta meg, a miniszterelnök törölte ezt a részt az önéletrajzából.

 

Az önök kérésével kapcsolatban megerősíthetem, hogy Victor Ponta soha nem volt mesteris hallgató az egyetemünkön” – írta Antonino Recca az Adevărulnak küldött e-mailben. Az egyetem egy másik illetékese azt írta a lapnak, hogy Victor Ponta soha nem volt diákja az egyetemnek.

A napilap szerint Ponta önéletrajzában éveken át az szerepelt, hogy 2000-ben mesteri fokozatot szerzett nemzetközi büntetőjogból a Cataniai Egyetemen (erről bárki meggyőződhet, ha letölti és kinagyítja a mellékelt képet).

Közvetlenül az után, hogy a Nature című tudományos folyóirat azzal vádolta Pontát, hogy doktori disszertációja plágium, a cataniai mesteri fokozattal kapcsolatos rész eltűnt a miniszterelnök önéletrajzából. Ponta akkor azzal magyarázta ezt, hogy csak azokat az elemeket kívánta megtartani önéletrajzában, amelyeket a törvény feltételként szab a miniszterelnöki tisztség betöltéséhez.

Lárifári!

Forrás: Krónika

Share Button
Ennyien olvasták: 607

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.