Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Húsvéti üzenetek Vásárhely elöljáróitól olvasóinknak

Központ április 6, 2012 Hír & hírháttér

Húsvéti üzenetek Vásárhely elöljáróitól olvasóinknak

husvetiA napokban megszólaló harangok is jelezték, hogy közeledik a húsvét. Ilyenkor egy kicsit megpihenhet az ember, erőt meríthet. A nagyheti készülődésben megkérdeztük a marosvásárhelyi (és városunkhoz szorosan kapcsolódó) elöljárókat, hogy mit üzennek az olvasóknak az ünnepre. Íme, a válaszok.


Csegzi Sándor, alpolgármester

 

A tavasz és húsvét a megújulás, az újjászületés, a feltámadás szimbóluma. Én két évvel ezelőtt jártam a Szentföldön és alkalmam volt meggyőződni arról, hogy mennyire mélyen jelen van az emberiség életében Jézus létezése. Azt hiszem, hogy mindannyian tapasztalatainkból tudjuk – ezért egyikünknek sem kell kételkednie abban –, hogy van lehetőség a megújulásra és az újjászületésre. Ebben bízva fontos, hogy merjünk tervezni, merjünk álmodni és bízni a jövőben szeretetre, hitre építve. Nekem ezt jelenti a húsvét mély meggyőződésből, és azt kívánom mindenkinek, hogy sikerüljön önmagában megélni ezt az élményt.”


Dr. Benedek István, az RMDSZ, marosvásárhelyi szervezetének elnöke

„Húsvét alkalmából kívánom, hogy mindenki töltse nagy békességben, a családja környezetében az ünnepet. Minden jót kívánok, nyugalmat  és egészséget. Áldott ünnepet!”


Kelemen Atilla, az RMDSZ  Maros megyei szervezetének elnöke

„Az egyik legmarkánsabb ünnepe a magyarságnak a húsvét, mert egyben a tavasz megújulása és a feltámadás ünnepe is. A keresztény hitre tért magyarság több, mint ezer éve tartja számon ezt az ünnepét. Ehhez kívánok én is minden Maros megyei, marosvásárhelyi magyar embernek boldog húsvéti ünnepeket!”


Nagy László, unitárius lelkész

„Isten gondviselő szeretete újból ünneppel áldott meg. A kereszténység legnagyobb ünnepével, húsvéttal. A külső készüléssel nincs is gond, mert az ember összekaparja utolsó maradék pénzét is, hogy az ünnepi asztal ne szenvedjen hiányt. Otthonunkat is tisztává varázsoljuk, hogy jól érezük magunkat. De a lélek ünneplőbe öltöztetése sokkal nehezebb. Sokkal több munkát igényel. Istennel és Jézussal igazán találkozni csak tiszta lélekkel lehet, nagyon sok őszinte imádság kell megelőzze azt. A hét első napján az asszonyok és a tanítványok üresen találták a sírt. Az üzenet pedig így szólt a Jézus testét keresőknek: Feltámadt, nincsen itt. Ne féljetek! Jézust nem lehet sírba zárni kétezer év után sem. Meg lehet tagadni, de nem lehet halottá nyilvánítani. Ő él és tanít, és példát mutat. Ne féljetek, ő közöttünk van, bátran közeledj hozzá és kövesd őt. Adjon Isten mindenkinek áldott és békés húsvéti ünnepet!„


Lokodi Edit Emőke, Maros megye tanácselnöke

„Minden Maros megyei lakosnak húsvét alkalmából áldott ünnepeket kívánok. A családoknak boldogságot, a fiataloknak sikereket, és kívánom, hogy az idei ünnep hozza el mindenkinek azt a szeretetet, amely szükséges arra, hogy jövőt építsünk.”


Dr. Benedek Imre, a Polgári Koalíció polgármester-jelöltje

„Ezen az ünnepen keresztyén ember mit is kívánhat önmagának, családjának, felebarátainak? Nem mást, mint megújulást egyénileg és közösségileg egyaránt. És megbocsátást. Hivatásomnál fogva naponta találkozom a beteg, a szenvedő emberrel. Azt tapasztalom nap mint nap, hogy a megbocsátás ajándékával megáldottaknak sokkal könnyebb a gyógyulás, mint a sorsukba, fizikai gyötrelmeikbe meg- és belekeseredetteknek. Olyan tudás ez, amit hosszú neveléssel lehet elsajátítani. Vagy az Úr kegyelme által. Húsvét alkalmából azt kívánom a Központ olvasóinak, hogy türelemmel, kitartással próbálják ezt a tudást megszerezni, s továbbadni gyerekeiknek, tágabb értelemben pedig népüknek, amelyből vétettek, vétettünk. „


Biró Zsolt, a Polgári Koalíció Maros megyei tanácselnök-jelöltje

A feltámadó Krisztus történetének üzenete, hogy a megváltó nem egy néhai valaki, hanem a földi lét, az ember esélye, a kisszerűségek ellentmondója, a várakozások jövője. Idén talán a szokottnál is különösebb várakozással tekintünk a húsvétra. Különbözőségeink, ellentétes, de mégis egybevágó akaratok megtestesítője, útjelző és intő jel a feltámadó Krisztus. A böjtnek lassan vége, ébred a remény. Jézus Krisztus a holtak birodalmából tért vissza, megnyitva ezzel előttünk a remény kapuját. Áldott ünnepet kívánok a Központ hetilap minden olvasójának!   


 

Portik Vilmos, az EMNP Maros  megyei elnöke

„Kegyelemmel teljes húsvéti ünnepet és a feltámadás örömében való részesülést kívánjuk a magyar közösség minden egyes tagjának!”


 

dr. Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi polgármester-jelöltje

„A legnagyobb ünnepünk a húsvét. Ha hiszünk az ünnep csodájában, és ha erőt tudunk meríteni belőle, akkor más csodában hinni gyermekjáték. Én azt kívánom, hogy higgyünk a húsvétban és bizakodjunk abban, hogy a 2012-es év hátralevő része is minden marosvásárhelyi magyarnak és románnak egyaránt jobb napokat, jobb heteket és boldogulást fog hozni. Ezúton kívánok kellemes húsvétot a Központ szerkesztőségének és minden olvasójának!”


 

Ötvös József, a Marosi Református Egyházmegye esperese

„A húsvét egy győzelem, és nekünk szükségünk van mindig a sikerekre. A kisebbségben lévő ember még jobban oda tud figyelni arra, ha valaha átélheti a sikert. Én hiszem, hogy minket a kisebbségben nagyon sokat segített az, hogy a húsvétban hittük a sikert, az élet győzelmét. Azt kívánom a Központ olvasóinak, hogy higgyék azt, hogy az élet, az örök élet győz.”


 

Balogh József, RMDSZ-es megyei tanácsos

„A feltámadás ünnepe alkalmából minden jót kívánok a Központ olvasóinak és munkatársainak!”


 Share Button
Ennyien olvasták: 836

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.