Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Huszároktól féltették Kövér Lászlót

Központ július 4, 2012 Hír & hírháttér

Huszároktól féltették Kövér Lászlót

Nem engedték meg Kövér László testőrei egy hagyományőrző huszáregyesületnek, hogy fegyveresen vegyenek részt egy emléktábla avatásán, Kecskeméten. A huszárokat a város önkormányzata hívta meg az eseményre, hogy díszsorfalat álljanak a házelnöknek.

 

Fegyverletételre szólították fel Kövér László testőrei a Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrző Egyesület tagjait a házelnök pénteki kecskeméti látogatásán. Kövér a magyar gazdáknak állított emlékmű avatásán vett részt a városban.

Az eseményre a kecskeméti önkormányzat meghívta a Kiskun Huszár- és Honvéd Hagyományőrzőket is, kérve, hogy álljanak díszsorfalat a házelnök érkezésekor, illetve az emlékmű avatásakor. A négy huszár és a 8-10 gyalogos fegyvereit a házelnök testőrségének tagjai átvizsgálták, és mindent rendben találtak. Néhány perccel később azonban odalépett hozzájuk két nemzetbiztonsági tiszt, akik felszólították őket, hogy tegyék le fegyvereiket.

A szervezet vezetője szerint a huszároknál lévő kardok életlenek voltak, a puskák pedig csak pirotechnikai eszközökkel hozhatók működésbe egy durranás erejéig, ezért nem értették a testőrség aggodalmát. A hagyományőrzők végül úgy döntöttek, hogy fegyvereik nélkül távol maradnak az avatástól.

Ezeknél a nemzetbiztonságis csávóknál se a szomszéd hülye.

Share Button
Ennyien olvasták: 400

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.