Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Így fékezték Marosvásárhely projektjeit

Központ május 19, 2016 Hír & hírháttér

Választási kampányban a jelöltek úgy vélik, bármit nyilatkozhatnak. Nem rettennek el a hazugságtól, a félreinformálástól és a közvélemény manipulálásától sem annak érdekében, hogy a saját, kicsinyes politikai érdekeiket érvényesítsék. Egyet mondanak, mást cselekszenek, és kihasználják a polgárok tájékozatlanságát.

Sajnos a város gyakran elszenvedte a helyi tanácsosok által kifejtett tevékenység politikai következményeit. Megállították Dorin Florea polgármester fontos projektjeit; a társadalom számára hasznos, a vásárhelyiek érdekében benyújtott határozattervezeteket a végtelenségig halasztgatták vagy törölték napirendről. Ezeket a tényeket következetesen és megfelelő időben a nagyközönség elé tártuk.

Alább csak néhány projektet sorolok fel, amelyet a városi tanács néhány tagja – rosszindulattól vezérleve – blokkolt. A jól informált polgár immunissá válik a manipulációra, nem lehet félrevezetni, és a saját lelkiismeretére, ítélőképességére hagyatkozik.

  1. A köztisztasági szolgáltatásra vonatkozó határozattervezetet 3 tartózkodással halasztották, és Soós Z., valamint Sabau O. tanácsosok nem szavazták meg. Emiatt a szolgáltatóval kötött szerződést csupán 6 hónappal hosszabbították meg, és 6 hónappal később Soós nem átallotta azt nyilatkozni, hogy az általa meg nem szavazott tervezet miatt Marosvásárhely megoldatlan problémákkal néz szembe.
  2. A Maris Moto Fest 2015 elnevezésű esemény megszervezésére vonatkozó határozattervezetet elvetették 4 ellenszavazat (Bakos Levente, Makkai Gergely, Harsányi Zs, Soós Zoltán) és 5 tartózkodás (Gombos G., Peti András, Haller Béla, Józsa Tibor, Molnar E.) mellett, csupán azért, mert sürgősségi napirendi pontként szerepelt. Ezt a 2015. augusztus 25-i keltezésű jegyzőkönyv is tanúsítja.
  1. A földalatti szemetesek megvásárlására megítélt összeg jóváhagyására vonatkozó határozattervezetet elutasították 6 ellenszavazat és 6 tartózkodás mellett (Gomboş Cs., Józsa T., Soós Z., Haller B., Karácsony E., Törzsök S.) – amint az a 2013. július 25-i keltezésű jegyzőkönyvben szerepel –, holott ezeket a konténereket már egy évvel korábban el kellett volna helyezni. Ennek a projektnek a gyakorlatba ültetését 1300 lakótársulás és több mint 80.000 lakos várta, de most, választás előtt Soós Zoltán a marosvásárhelyieknek azzal kampányol, hogy földalatti szemeteseket szeretne elhelyezni.

Egyesek választási szólamok puffogtatásával és a polgármester megvalósításainak megbélyegzésével képzelik el a városunk fejlődéséhez való hozzájárulást.

A fent megjelenített információk elérhetően a polgármesteri hivatal honlapján: www.tirgumures.ro

Claudiu Maior

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 911

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.