Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Ingyenes egészségnapot szervez időseknek a Caritas Marosvásárhelyen

Központ július 2, 2012 Hír & hírháttér

Ingyenes egészségnapot szervez időseknek a Caritas Marosvásárhelyen

Ingyenes csontsűrűségméréssel és gyógytornával várják az időseket július 5-6-án a Gyulafehérvári Caritas és a Gedeon Richter Románia RT által szervezett Egészségnapokon Marosvásárhelyen. A program keretében szakorvos fog előadást tartani az időskori ízületi problémákról és csontritkulásról. Az Egészségnapokat kulturális műsor zárja. 

 

Az Egészségnapok a Caritas az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai évének eseménysorozatához tartoznak: „Fontosnak tartjuk, hogy kiemeljük időseink számára – ahogy egyik bejáró aktív hölgy vallja – nyugdíj után sem áll meg az élet. Időseink életminőségének javításához pedig elengedhetetlen az aktív életmód. Éppen ezért ajánlunk fel nekik egy ilyen alkalmat a Teréz Anya Nappali Foglalkoztató-központban: eljöhetnek csontsűrűségmérésre, előadást hallgathatnak az időskori egészségügyi problémákról. De mivel fontos a mozgás is, az időseknek szervezett gyógytornán is részt vehetnek az érdeklődők” – számol be a programokról Varga Emese, a központ vezetője. 


A csontsűrűségmérésre július 5-én 15-17 óra között, a gyógytornára pedig július 6-án 11-13 óra között várják az időseket előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni a 0265-213 509 vagy a 0741-258 194 telefonszámokon lehet. 
A csontsűrűségmérést és gyógytornát a Teréz Anya Nappali Foglalkoztatóközpontban (Marasti u. 13), a pénteki előadást pedig a Deus Providebit házban (Rózsák tere 61) szervezik délután 16 órától.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 422

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.