Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Ismét románozott a Daily Mail

Központ június 30, 2014 Hír & hírháttér

Ismét románozott a Daily Mail

A Daily Mail brit tömeglap azon szörnyülködik, hogy megháromszorozódott azoknak a románoknak a száma, akik hajléktalanként élnek London belvárosában.

     

 

Románia és Bulgária állampolgáraival szemben Nagy-Britannia 2014 január elsején oldotta fel a 2007-es uniós csatlakozás óta fenntartott munkaerő-piaci korlátozásokat. A Daily Mail szerint ez ahhoz vezetett, hogy egyre több lett a hajléktalan román a fővárosban, akik üzletek kirakatai előtt alszanak, vagy épp a Hyde Parkban vernek sátrat.

“Szökőkútban mosakodnak, feltúrják a szemetet, az utcán ürítenek” – így festették le a Kelet-Európai bevándorlókat a közelben lakók.

Egy konzervatív politikus már fel is szólította a kormányt, hogy sürgősen intézkedjen. Mark Field azt mondta, tudja, hogy jogosan jöttek a románok az országba, ahogy azzal is tisztában van, hogy többségük valóban azért érkezett, hogy munkát vállaljon. Ami szerinte elfogadhatatlan, az a fővárosban az utcán élők folyamatosan emelkedő száma.

     

A Daily Mail ezután keretes írásban számol be arról, hogy több, mint ezer román állampolgár ellen emeltek vádat Nagy-Britanniában januártól márciusig. A vádak skálája széles: gyilkosság, szexuális bűncselekmények és lopás. Ez a szám egyébként 852 volt egy évvel korábban, 2013 január és márciusa között.

Forrás: hir24.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 469

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.