Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Itt a jelentés: ez okozta a maláj gép vesztét Ukrajnában

Központ szeptember 10, 2014 Hír & hírháttér

Itt a jelentés: ez okozta a maláj gép vesztét Ukrajnában

Megérkezett az előzetes jelentés az Ukrajna felett lezuhant maláj gép tragédiája kapcsán. A holland szakemberek úgy fogalmaznak: „Több, kívülről érkező nagy energiájú tárgy okozta” a repülő vesztét. Azaz egyre nyilvánvalóbb, amit eddig is mindenki gyanított: a repülőt, fedélzetén 298 emberrel, lelőtték.

     

 

Több, kívülről érkező nagy energiájú tárgy okozta szerkezeti károsodás miatt még a levegőben darabokra szakadt a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járata júliusban Kelet-Ukrajna fölött – állapította meg a katasztrófáról készített, kedd reggel közzétett előzetes jelentésében a Holland Biztonsági Testület.

Semmi sem utal arra, hogy a szerencsétlenséget műszaki meghibásodás vagy a személyzet hibája okozta volna – vonták le az adatokból a következtetést a holland szakértők.

Mint ismert, a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járata július közepén zuhant le a kelet-ukrajnai Donyeck megye szakadárok kezén lévő részében, a gépen tartózkodó 298 ember – közöttük 193 holland állampolgár – életét vesztette. 

Az amerikai hírszerzés szerint ukrajnai szakadárok lőtték le véletlenül egy harci gép helyett egy BUK rakétaüteggel.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 407

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.