Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Jövőben is megtartják a Székely szabadság napját

Központ július 18, 2016 Hír & hírháttér

A Székely Nemzeti Tanács 2017-ben is megtartja március 10-én Marosvásárhelyen a székely szabadság napi megemlékezést és felvonulást, de nem tesz újabb bejelentést a rendezvényről a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnál – mondta Izsák Balázs.

Az SZNT elnöke arra utalt, hogy 2015 márciusában a 2016-os és a 2017-es megemlékezést és felvonulást is bejelentették a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnál, és immár jogerős bírósági ítélet is megerősítette, hogy a polgármester tudomásul vette a bejelentést. A törvény értelmében ugyanis Dorin Florea polgármester a bejelentést követő 48 órában hozhatott volna a rendezvényt tiltó határozatot, ezt azonban nem tette meg.

Izsák Balázs elmondta, a tiltakozó akció 2017 tavaszán is időszerű lesz, mert a miniszterelnök bejelentette, hogy a választások után folytatódik az ország közigazgatásának az átszervezése, és a különböző kormányok részéről még nem látott napvilágot olyan régiósítási terv, amely Székelyföldet ne kívánta volna beolvasztani egy nagyobb, román többségű régióba.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 396

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.