Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Kalapács után jön majd a Pokolgép is Marosvásárhelyre?

Czimbalmos Ferenc-Attila november 30, 2016 Hír & hírháttér
Kővári Attila és Kalapács József

Kővári Attila és Kalapács József

November 26-án színvonalas Kalapács-koncertre került sor a marosvásárhelyi Irish Pubban, ahol a zenekar frontembere, Kalapács József együttesével a Pokolgép 1986-ban megjelent Totális Metál album kiadásának a 30 éves jubileuma kapcsán tartott koncertet.

A koncert szervezőjével, a mindössze 24 éves Kővári Attilával ennek kapcsán beszélgettünk.
koncert2

– Mióta foglalkozol rockkoncertek szervezésével?
– 12 éves, azaz negyedikes gyerek voltam, amikor még Eminemet hallgattam. Akkor a nagybátyám megajándékozott egy-egy Pokolgép, Ossian, Metallica, Iron Maiden, AC/ DC lemezzel, és azt ajánlotta, hogy csak azokat hallgassam. Aztán nyolcadikos koromban már rockkoncertekre, fesztiválokra jártam az édesapámmal, így szerettem meg a rockzenét. 2005-ben, 15 évesen a gyerekkori barátaim alapítottak egy zenekart, velük elkezdtünk szervezni, turnékra járni, de aztán öt év után abbahagytuk az anyagiak hiánya miatt. Már akkor megtetszett nekünk, hogy részt vettünk a Székelyföldi Rockmaratonon, amely rendezvény megszervezéséről a következő évben érdeklődni, aztán magam is szervezni kezdtem.

koncert

– Milyen együttesekkel léptetek fel az évek folyamán?
– Magyarországon és Romániában több helyen is felléptünk, majd felvettem a kapcsolatot több együttes vezetőjével, szervezőkkel, így idővel a Pokolgép meg az Ossian együttesekkel is közösen koncerteztünk. Majd 18 évesen dolgozni kezdtem, így némi anyagiakra is szert tettem, aztán a koncertszervezésbe fogtam. Az elején nem igazán bíztak meg bennem a bandák vezetői, hiszen előlegeznem kellett a bulikat, de idővel elterjedt a hírem, mivel komolynak és lelkesnek bizonyultam.

– Az évek során mely, általad szervezett koncertek voltak a legsikeresebbek?
– Egy Red Hot Chili Peppers Tribut-koncert nagyon sikeres volt, hiszen 10 nap alatt szerveztem meg, de a mintegy tíz alkalommal Erdélyben megszervezett Kalapács-koncertjeimre is nagyon büszke vagyok, Marosvásárhelyen immár a negyedik fellépésüket készítem elő. November 26-án épp a marosvásárhelyi Irish Pubban lépett fel az együttes, amikor az 1986-ban megjelent Totális Metál album kiadásának a 30 éves jubileuma kapcsán tartott koncertet. Ugyanakkor az együttes másik négy romániai városban is koncertezett.

– Fiatal korod ellenére nagyon energikus vagy, a koncertszervezés mellett még dolgozol is. Hogy tudod a kettőt egyeztetni?
– Rugalmas programot próbálok teremteni, ebben a kollegák és a feletteseim is besegítenek.

rockmybirthday

– Milyen koncerteket láthatnak még a közeljövőben a marosvásárhelyi rockrajongók közreműködéseddel?
– December 10-én többek közt a Bukovina és az Akela is fellép az Irish Pubban, majd december 28-án a Sex Actionnal zárjuk az évet, ez egyébként a Ganxsta Zolee zenekara. Januárban egy Scorpions Tribute, februárban a Rudán Joe Band (ex-Pokolgép) és Vörös Attila (az ex-ossianos Vörös Gábornak az unokaöccse), márciusban az ABCD Zorall, áprilisban a Rómeó vérzik, májusban a Jankis lép fel szintén a fent említett pubban.
A távolabbi jövőben szeretnék egy nagyszabású ex-Pokolgép (a régi, nyolcvanas évekbeli felállásban, azaz Kukovecz-Pazdera-Tarcza-Nagyfi-Kalapács) koncertet szervezni Marosvásárhelyen, ahová mintegy 10000 embert várnánk. Mindez sokba ke­rülne, de ide egy alapítvány segítségével szeretném az együttest elhozni…


cnc_600x90px


Share Button
Ennyien olvasták: 1457

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.