Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Kampányhírek

Központ május 28, 2012 Hír & hírháttér

Kampányhírek

☻ Ismeretlen tetvesek kigyomlálták a Vár udvaráról azt a fenyőcsemetét, amelyet Kövér László, Benedek Imre és Szász Jenő ültetett el közösen, egy jobbkezes ásó és egy zsák anyaországi virágföld segítségével. Szász Jenő az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy talán jobb lett volna, ha a fenyő helyett a krumplit választják MPP-lógónak, lévén hogy a pityóka is legalább annyira székelyikum, mint a fenyőfa, kampányolni azzal is lehet, és kiszedni is bajosabb, mivel – a fenyővel ellentétben – nem látszik, hova ültették.

 

☻ „Maga zavar engem” – mondta Frunda a minap fagyos vigyorral a Hír tévé riporterének, aki a Nyirő Jóskával kapcsolatos kijelentéséről próbálta faggatni. Ha tudná a tápiai tévés, hogy ez az ártalmatlannak tűnő kijelentés itt nálunkfelé mit jelent, többet nem próbálkozna, ugyanis a „maga zavar engem” nem egyéb, mint ama szicíliai üzenet RMDSZ-es pandanja, amikor valakinek egy újságpapírba csomagolt döglött halat küld a maffia, azaz: „ma éjjel már a halakkal alszol”.

☻ Az utóbbi hetekben rengeteg lakossági bejelentés érkezett a rendőrséghez Erdély-szerte; a reklamálók azt sérelmezték, hogy éjszakánként nem tudnak aludni, olyan zaj van: fúrás-faragás, fűrészelés, kopácsolás satöbbi, és a legfurcsább az, hogy nem tudni, honnan jön. A hatóságok minden esetet egyenként kivizsgáltak, és megállapították, hogy aggodalomra semmi ok, semmiféle paranormális jelenségről nincs szó, mindössze az RMDSZ építi Erdélyt.

☻ A Polgári Koalíció polgármesterjelöltje, Dr. Benedek Imre kardiológus saját honlapján jelentette be: hajlandó ingyen megműteni azokat a románszívű magyarokat, akik Floreára készülnek szavazni. Valójában nem is operációról van szó, hanem egy sokkal kevésbé invazív beavatkozásról, ún. ablációról: a páciens combartériáján keresztül katétert vezetnek fel egészen a szívig, és rádiófrekvenciás energia segítségével szétroncsolják a járulékos, piros-sárga-kék ingerületvezető pályát.

☻ „Felszólítom Toró T. Tibor pártelnököt, hogy a kampányidőszak felénél járva, vegyen annyi fáradságot, hogy legalább egy mondatot mondjon a saját pártjáról is” – nyilatkozta nemrég Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára, majd hozzáfűzte: „tudom, hogy egy súlytalan lufiról nehéz beszélni, de a folyamatos ködösítésbe, kettős beszédbe ennyi még belefér”. A ködösítős lufifőnök, Mindigmorcos Tibi egyelőre nem reagált semmit, de annyi már kiszivárgott, hogy valamilyen kotonos hasonlattal készül visszavágni. Milyen kár, hogy ezek születésénél nem gumibába asszisztált!

☻ Sajtóértesülések szerint június kilencedikén, a választások előtt egy nappal több választási vonatot is indítanak Magyarországról az ott élő és voksolni óhajtó vásárhelyiek számára. A csíksomlyói búcsúra érkező zarándokjáratokhoz hasonlóan – Székely gyors, Csíksomlyó expressz és Boldogasszony vonat – ezen szerelvények is tematikus neveket viselnek majd: lesz Vásárhelyi gyors, Frunda expressz, EMNP-vonat és MPP-személy. Enache asszony szavazói egy mikrobusszal jönnek.

☻ „Hívjon fel telefonon” – üzente Vass Levente egykori majdnem-polgármesterjelölt Frundának, arra reagálva, hogy a szenátor még most, a kampányban is lépten-nyomon osztogatja. Frunda nem tett eleget a felkérésnek, de küldött neki egy sms-t: „maga zavar engem”…

☻ Közleményben szólította fel az EMNP Magyarország egyik vezető hírportálját, sürgős helyreigazítást követelve, akik tévesen azt írták ki a honlapjukra, hogy az EMNP nem az Erdélyi Magyar Néppárt, hanem az Erdélyi Magyar Nagyravágyó Paprikajancsik rövidítése.

☻ Mindannyiunk kedvence, Virágárus Jócka (aki Frundának anno osztálytársa, sőt, állítása szerint padtársa volt) is beszállt a kampányba: ingyen osztogatja a kocsmákban a tulipánt, és saját szlogenje is van: „szavazzá’ Frunda Gyurira – aggy egy szivarat!”.

Share Button
Ennyien olvasták: 497

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.