Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Kellemetlen változások a Bolyaiban, aggódó szülők

Központ szeptember 9, 2018 Hír & hírháttér

Az idén nyáron kezdődtek el a felújítási munkálatok a Bolyai Farkas Elméleti Líceum épületén. Mivel a nyolc millió eurós beruházás legalább kilenc hónapig tart, a diákok a félévet megváltozott, nem éppen kényelmes körülmények között kezdik.

„A Marosvásárhelyi Református Kollégium és a Bolyai Farkas Elméleti Líceum vezetősége tájékoztatja a közvéleményt arról, hogy az iskolaépületben a 2018 nyarán elkezdett felújítási munkálatok miatt, illetve a két intézményben tanuló 1500 diák biztonsága és a tanuláshoz szükséges osztálytermek biztosítása érdekében a két iskola vezetőségi tanácsa úgy döntött, hogy a 2018–19-es tanév első félévében bevezetik a két váltásban folyó tanítást (ez a határozat nem érinti a bolyais VIII., illetve a két iskola XII. osztályában tanulókat). A Bolyai Farkas Elméleti Líceum vezetőségi tanácsa arról is döntött, hogy a bolyais elemi osztályok a 7-es általános iskola két épületében kezdjék el a tanulást. A megyei tanfelügyelőségnek címzett augusztus 20-i átiratra, amelyben a 45 perces tanítási órák bevezetését kérelmezzük, szeptember 3-án érkezett meg a pozitív válasz. Ugyanezen a napon a két iskola munkaközössége is megszavazta az új munkaprogramot, illetve a 0–4. osztályok áthelyezését a 7-es számú általános iskolába” – írták közleményükben az iskola vezetői.

Szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében panaszkodik egy szülő, hogy az ötödik osztályt kezdő gyerekére nincs, ki vigyázzon délelőtt, illetve a délutáni iskolai programra sincs, ki elvigye. De azért is aggódik, hogy a 45 perces tanórákat követő 5 perces szünet nem lesz elegendő a gyerekeknek, hogy nyugodtan elfogyasszák az uzsonnájukat.

Amint az iskola által, szerkesztőségünkbe is elküldött közleményben írják: „Amikor a Lukács Alpin’s cég hozzáfogott a felújításhoz, és leverték a vakolatot, akkor derültek ki az épületszerkezeti hibák, amelyek lehetetlenné tették, hogy a felújítást részben befejezzék szeptemberre.”

Share Button
Ennyien olvasták: 6778

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.