Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Képviselőjelöltet indítana Maros megyében az RMDSZ ifjúsági szervezete

Pál Piroska szeptember 7, 2016 Hír & hírháttér

Tubák Nimródot nevesítette képviselőjelöltjének az ifjúsági szervezet a Maros Megyei RMDSZ szeptember 19-én sorra kerülő bővített rangsoroló gyűlésére.

tubakn

„Fontosnak tartom, hogy az ifjúság saját jelölttel vegyen részt a soron következő rangsoroló gyűlésen, bízom abban, hogy a küldöttek bizalmat szavaznak jelöltünknek. A MIET szempontjából rendkívül fontos, hogy a helyhatósági választásokat követően sikerült az általunk támogatott fiatalokat tanácsosi mandátumhoz juttatni úgy a helyi, mint a megyei önkormányzati testületekben. A parlamenti választások alkalmával is egy olyan személyt sikerült nevesítenünk, aki felkészült fiatalember és már számtalan területen bizonyított” – mondta Birtalan István, MIET elnök.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ifjúság jelöltjeként megmérettethetem magam, de úgy gondolom, hogy ez által nem egy újabb címet kaptam, hanem feladatot, munkát és küldetést. Rendkívül kényes kérdésnek találom az erdélyi magyar fiatalok ügyét, hisz még mindig nem jók a mutatók az itthon maradás ügyében és a frissen végzettek munkalehetőségeinek ügyében sem. Szakmaiságomnak megfelelően sok újítási, javítási lehetőséget látok a jelenlegi döcögő egészségügyben és a számomra is kezdődő rezidensképzésben, így bízok benne, hogy az eddigi évek során szerzett tapasztalataimat előnyösen tudnám felhasználni munkám során. Fontos, hogy az ifjúság hallassa a hangját és aktívan részt vegyen úgy a Maros megyei közéletben, mint az országosban” – nyilatkozta Tubák Nimród.

Tubák Nimród 1990-ben született Kézdivásárhelyen, majd továbbtanulása során Marosvásárhelyre költözött. Egyetemi tanulmányait a 2016-os évben fejezte be a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (MOGYE), Általános Orvosi Karán. Diákévei alatt, 2012-től 2015-ig elnöke volt a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetségnek, valamint Diákszenátor és Diákképviselő 2012 és 2016 között. Tervei szerint 2017 januárjától a marosvásárhelyi központú rezidensképzésbe fog elhelyezkedni.

(Közlemény)

Fotó: Facebook/MIET

Share Button
Ennyien olvasták: 665

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.