Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Keresztre feszítéssel büntet az Iszlám Állam

Központ augusztus 12, 2014 Hír & hírháttér

Keresztre feszítéssel büntet az Iszlám Állam

Többeket keresztre feszítettek és lefejeztek az Irakban és Szíriában is előrenyomuló, Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet tagjai, miközben felszámoltak egy ellenállási gócpontot Kelet-Szíriában – tudatta hétfőn az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

    

A londoni székhelyű emigráns szervezet tájékoztatása szerint az Iszlám Állam harcosai az elmúlt öt napban huszonöt embert végeztek ki, közülük négyet keresztre feszítettek.

Ellenálltak, meghaltak

Az as-sejtaat törzs harcosai megpróbálták visszaverni a szervezet előretörését a keleti Deir-ez-Zór tartományban, az OSDH beszámolója szerint azonban az Eufrátesz folyó partján fekvő egyik településen a szunnita milícia fegyveresei vasárnap két embert lefejeztek, másnap pedig tizenkét órás határidőt adtak a falu lakosainak a törzs tagjainak átadására.
Példát statuáltak

A tartomány más részein két embert istenkáromlásért keresztre feszítettek, két másikat pedig azért végeztek ki, mert „hitehagyottakkal üzleteltek” Al-Majadín városában. Helyi lakosok szerint az Iszlám Állam csütörtökön a törzs tizenkilenc tagját végezte ki Deir-ez-Zór városban. „Legyőzésük után egyetlen más törzs sem mer majd fellépni az Iszlám Állam ellen” – mondta a csoport egyik tagja.

Véres hatalomátvétel

A korábban Iraki és Levantei Iszlám Államként ismert szervezet tavaly tavasszal kapcsolódott be a több mint három éve tartó szíriai polgárháborúba, s azóta már megszerezte az ellenőrzést Rakka és Deir-ez-Zór tartomány majdnem teljes területe felett. A 2011. március 15-én békés tüntetésekkel kezdődött, majd a véres megtorlás hatására polgárháborúba torkolló szíriai felkelés halálos áldozatainak száma már meghaladja a 170 ezret.

forrás: MTI

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 757

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.