Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Két doboz cigiért ölt meg egy idős embert egy 15 éves fiú

Központ február 5, 2014 Hír & hírháttér

Két doboz cigiért ölt meg egy idős embert egy 15 éves fiú

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat egy 15 éves fiú ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség – tájékoztatta Martossy György főügyészségi szóvivő szerdán az MTI-t.

 

A vádlott állami gondozottként az alsózsolcai gyermekotthonban élt, ahonnan az elmúlt év februárjában megszökött és rokonaihoz utazott Gagybátorba. Ott fizetésért alkalmi munkát adott neki egy idős férfi. A fiú 2013. február 8-án este a vád szerint azzal a szándékkal ment a férfi lakásába, hogy pénzt szerezzen tőle. A házból kilépő idős embert ököllel megütötte, majd az épületbe menekülő sértettet tovább bántalmazta, mintegy fél órán keresztül nagy erővel ütötte és rugdosta a földre került férfit, aki belehalt a bántalmazásba. A vádlott ezek után feltúrta a lakást értékek után kutatva, néhány használati tárgyat össze is készített egy szatyorba, azonban azt végül a helyszínen hagyta és csak két doboz cigarettát vitt el magával.

A vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését, a főügyészség fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. A fiúra a bűnössége megállapítása esetén legfeljebb 10 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki, mivel a cselekmény elkövetésekor a 16. életévét sem töltötte be.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 293

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.