Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Kezdők nem taníthatnak az előkészítő osztályokban

Központ május 30, 2012 Hír & hírháttér

Kezdők nem taníthatnak az előkészítő osztályokban

A 2012-2013-as tanévtől induló előkészítő osztályokban nem fognak oktatni kezdő tanárok. Az oktatóhiányt áthelyezéssel és kihelyezéssel oldaná meg a minisztérium. A tanügyi káderek át- és kihelyezését sürgősségi kormányrendelet biztosítja, így nem lesznek kezdő tanárok, akik az előkészítő osztályokban tanítanak majd. Az előkészítő osztályok tanárait pedig folyamatosan képezik – írja a Mediafax hírügynökség a tanügyminisztérium keddi közleménye alapján.

 

A minisztérium azt javasolja, az első osztály előtti felkészítőkben két váltásban tanítsanak. A felkészítő osztályok tantárgyai a kormány napirendjén szerepelnek – nyilatkozták a tárca képviselői. A közleményben emlékeztetnek, hogy az osztálytermek felszerelése az iskolák feladata.


A minisztérium adatai alapján a felkészítő osztályokba és az első osztályokba 127 665, valamint 171 885 gyerek iratkozott be, ezek az adatok majdnem megegyeznek az népszámláláson iskolaérettként regisztrált gyerekek számával.

Az iskolakezdők száma 298 825, akikből 127 492-en az előkészítő osztályba és 171 333-an az első osztályba kellene, hogy iratkozzanak.

forrás: manna.ro/mediafax

Share Button
Ennyien olvasták: 524

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.