Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Ki lesz a rektor a MOGYÉ-n? Három jelölt közül kettő plagizált

Központ február 22, 2012 Hír & hírháttér

Ki lesz a rektor a MOGYÉ-n? Három jelölt közül kettő plagizált mogye

A MOGYE hétfői ülésén új szenátusi tagokat választottak. Bár a magyar oktatók nem szavazták meg, az ülésen beiktatták az új szenátust és a magyar tanárok helyére is román tanárokat választottak. A szenátus elnöke, a volt rektor, Constantin Copotoiu lett.

 

Tudni kell, hogy felsőoktatási intézményben annak ellenére tartanak választásokat, hogy az Oktatásügyi Minisztérium szerint nem az rendelkezik törvényes működési szabályzattal. Király András, oktatásért felelős államtitkár többször is azt nyilatkozta, hogy értelmetlen választásokat tartan, hisz a változások nem érvényesek addig, amíg az egyetemnek nincs törvényes működési szabályzata.

Az intézményen ennek ellenére rektorválasztást tartanak ma. A MOGYE jelenlegi vezetője, Constantin Copotoiu nem indul újabb mandátumért, pályázik azonban a tisztségre az intézmény jelenlegi rektorhelyettese, Klara Brînzaniuc, az Általános Orvosi Kar dékánja, Leonard Azamfirei és a Maros Megyei Sürgősségi Kórházhoz tartozó Ortopéd-traumatológia Klinika vezetője, Tiberiu Băţagă.  Mint ismeretes, az előző kettőt és Copotoiut is a BKB alelnöke, Hantz Péter plágiummal gyanúsítja. A plágiumvádat a külföldi professzorok – akiknek a munkáját ollózták össze a vásárhelyi pedagógusok – is megerősítették.  A kétfordulós választást február 22-én, illetve 24-én tartják.

Share Button
Ennyien olvasták: 458

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.