Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Kincses Előd: Előválasztást!

Központ január 31, 2012 Hír & hírháttér

Kincses Előd: Előválasztást!

Tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Kincses Előd ügyvéd, kategorikusan kijelentette, hogy a marosvásárhelyi polgármester-jelöltet csakis egy jól megszervezett előválasztás során lehetne kiválasztani. „Elengedhetetlen, hogy előválasztás során jelöljék ki Marosvásárhelyen azt a polgármester-jelöltet, akinek reális esélye van legyőzni Dorin Floreát a helyhatósági választásokon” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Kincses Előd.

 

Ugyanakkor az ügyvéd ezúton nyilvános felkéréssel fordult a három lehetséges jelölthöz – Smaranda Enachehoz, dr. Vass Leventéhez és dr. Benedek Imréhez –, felszólítván őket, hogy ismertessék álláspontjukat: hajlandók-e megméretkezni előválasztáson, tiszteletben tartanák-e annak eredményét, feltételek nélkül támogatnák-e azt, aki a legtöbb szavazatot kapja. Kincses szerint az előválasztást az RMDSZ-nek, az MPP-nek és az EMNP-nek együtt kellene megszerveznie. „Ha az RMDSZ elutasítja az előválasztást, akkor beigazolódni látszik a PD-L–RMDSZ közötti egyezség gyanúja, amint az a román sajtóban felvetődött, miszerint Lokodi Edit megyei tanácselnökségének megtartása fejében Dorin Florea a polgármesteri székét tarthatná meg” – jelentette ki Kincses.

Az előválasztást Kincses szerint parókiákon, pártszékhelyeken lehetne lebonyolítani, ahol minden politikai erő képviselve lenne, a Pro Európa Liga pedig megfigyelői státust kaphatna. „Érthetetlen számomra, hogy az RMDSZ miért ellenzi makacsul az előválasztást, vagy miért fél a megmérettetéstől, hiszen, mint állítja, megtalálta a legjobb jelöltet. Nem vagyok Vass Levente ellensége, de úgy vélem, nem tudna elegendő szavazatot szerezni a polgármesterséghez. Egyrészt, mert nem eléggé ismert, másrészt meg bizonyos körökben túl jól ismerik. Ha Vass Levente kerül ki győztesen az előválasztásokon, támogatom. A három jelölt mellett mások is megmérettethetnék magukat, a lista még nyitott” – mondta Kincses Előd, aki szerint Marosvásárhely magyar polgármester-jelöltjének pártsemlegesnek kellene lennie, koalíciót pedig csak a polgármester személyének támogatására kellene kötniük a magyar politikai alakulatoknak.

Mint ismeretes, a három jelölt közül egyelőre dr. Benedek Imre ismertette álláspontját, miszerint támogatja a előválasztás megszervezésének ötletét, ahol ő is megmérettetné magát. Azt is kijelentette, hogy ha nem ő jönne ki győztesnek e során, a vásárhelyi polgárok érdekében támogatná azt a személyt, aki a legtöbb szavazatot kapta.

Share Button
Ennyien olvasták: 596

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.