Központ
2020. szeptember 25. péntek, Eufrozina, Kende

Kiszáll a politikából és minden tisztségéről lemond Schiffer András

Központ május 31, 2016 Hír & hírháttér

Távozik a politikából Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) alapítója és jelenlegi társelnöke – ezt maga a politikus jelentette be az Indexnek adott interjújában. Schiffer a társelnöki posztról június 1-i, a parlamenti mandátumáról augusztus 31-i hatállyal mond le, és nem indul a következő választásokon sem. Távozását azzal indokolja, hogy az LMP nem ért el áttörést, körül nem jött létre az a fajta szellemi erőtér, amely stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának.

schiffer

„Attól viszont a hideg ráz, hogy kistestvérként egy koalíciós kormány részeként ott legyünk akár a Fidesz, akár az MSZP és vidéke mellett” – tette hozzá, cáfolva ugyanakkor, hogy elege lett volna. „Nem lett elegem, de van egy olyan, lehet, illuzórikus, törekvésem, hogy a figyelem ne arra irányuljon, éppen milyen személyi pletykák meg kombinációk vannak. (…)Nem a médiát akarom kritizálni, de számomra sokkhatás volt, hogy miközben az európai-amerikai szabadkereskedelmi tárgyalásokról szóló holland, osztrák, német parlamenti vita máshol címlapsztori, nálunk meg az a vezető hír, ki mit lopott el vagy ki kivel kardozik. Ennek nagy része van abban, ahol az ország most tart (…) A szomorú valóság az, hogy a környező országokban nem csak a rendszerkritikus, hanem egyáltalán a társadalmi mozgalmak – szakszervezetek, vagy akár egyházi mozgalmak – jóval erősebb lábazatokon állnak. Ebben az országban egy nyüves általános sztrájk nem volt a rendszerváltozás óta!” – magyarázta a döntését. Azt, hogy elhagyja az LMP-t, hivatalosan hétfő este jelentette be a párt elnöksége előtt.

Azt cáfolta, hogy a távozásában magánéleti okok szerepet játszottak volna.

A felvetést, miszerint a távozásával valójában cserben hagyja a pártját, a politikus élesen elutasítja. „A jelenlegi kutatások azt stabilan mutatják, hogy az LMP most vasárnap simán bekerülne a parlamentbe. 5%-on van a biztos szavazóknál, ami jó kampánnyal 7% is lehet”– hívta fel a figyelmet. Az LMP-ből nem lép ki. „Eszem ágában nincs kilépni a pártból! A frakciónak, amennyire csak igénylik, szeretnék a rendelkezésére állni kívülről” – szögezte le.

Schiffer a távozása után visszamegy ügyvédnek, amely praxist a nulláról fogja újjáépíteni, hiszen két éve szüneteltetnie kell.

Forrás: pestisracok

Share Button
Ennyien olvasták: 484

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.