Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Kivégeztek egy értekezleten elalvó észak-koreai hivatalnokot

Központ augusztus 30, 2016 Hír & hírháttér

Nyilvánosan kivégezték a korábbi mezőgazdasági minisztert és az oktatási tárca egyik munkatársát Észak-Koreában. Utóbbit azért, mert elaludt egy Kim Dzsong Un elnökletével megtartott értekezleten – jelentette kedden meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Dzsungang Ilbo című dél-koreai lap.

epa04622267 A picture released by the North Korean Central News Agency (KCNA) shows North Korean officials holding a massive meeting to celebrate the birthday of the late leader Kim Jong-il, in Pyongyang, North Korea, 15 February 2015.  EPA/KCNA SOUTH KOREA OUT  NO SALES

A kivégzéseket légvédelmi fegyverrel hajtották végre az észak-koreai főváros, Phenjan egyik katonai akadémiáján Kim Dzsong Un parancsára.

A dél-koreai újság információi szerint az egyik kivégzett, Hvang Min korábban a mezőgazdasági tárcát vezette, és azért ítélték halálra, mert „olyan közpolitikai javaslatokat támogatott, amelyek közvetlen fenyegetést jelentettek az észak-koreai vezetésre”. A lap úgy tudja, a másik férfi, Ri Jong Dzsin az oktatási minisztériumban dolgozott miniszteri szintű tisztségviselőként.

„Azzal hívta ki Kim haragját, hogy elbóbiskolt egy értekezleten, amelyet az észak-koreai vezető elnökletével tartottak. A helyszínen elfogták, majd az állambiztonsági minisztérium alaposan kifaggatta. A vizsgálat során más vádpontokban, például korrupció miatt is bűnösnek találták. Ezt követően végezték ki” – idézte a név nélkül nyilatkozó forrást a Dzsungang Ilbo.

Kim Dzsong Un apja halálát követő, 2011-es hatalomátvétele óta széles körű tisztogatást végzett a katonai és politikai vezetés soraiban. Nagynénje férjét, Dzsang Szong Teket 2013 decemberében végeztette ki az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 578

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.