Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Leálltak a lélegeztetőgépek, nyolc kisgyerek halt meg egy pakisztáni kórházban

Központ szeptember 9, 2014 Hír & hírháttér

Leálltak a lélegeztetőgépek, nyolc kisgyerek halt meg egy pakisztáni kórházban

Nyolc kisgyermek vesztette életét egy pakisztáni kórház intenzív osztályán, miután technikai hiba miatt leálltak a lélegeztetőgépek – jelentette kedden a pakisztáni sajtó. A Capital TV nevű helyi televíziós csatorna közölte, hogy a Pakisztán keleti részén fekvő Vehari városának közkórházában a kedd reggeli órákban kiürültek a lélegeztetőgépeket működtető oxigénpalackok, és a berendezések leálltak.

     

 

Az áldozatok hozzátartozói a történtek miatt kifogást emeltek az egészségügyi intézménynél. A Pandzsáb tartományban lévő kórház igazgatója ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy a betegek halála természetes úton történt, mivel az üres oxigénpalackokat azonnal lecserélték. A tartományi kormányzó magyarázatot kért az esetre a helyi egészségügyi szervektől, akik vizsgálatot rendeltek el az ügyben.

A világ országai közül Pakisztánban az egyik legmagasabb a gyermekhalandósági ráta, aminek elsődleges oka szakértők szerint a megfelelő kórházi berendezések hiánya és a szülők gondatlansága.

A Save the Children nevű nemzetközi gyermekvédő szervezet adatai szerint Pakisztánban évente 200 ezer csecsemő már a születését követő első hónapban meghal.

Forrás: mti

Fotónk illusztráció

Share Button
Ennyien olvasták: 343

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.