Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Lekapcsolta a baba lélegeztetőgépét egy nővér

Központ február 25, 2014 Hír & hírháttér

Lekapcsolta a baba lélegeztetőgépét egy nővér

Meghalt egy kisbaba, mert egy nővér lekapcsolta a lélegeztetőgépét a kórházban, ahol egy műtétre várt.

 

Ronan Rhodes 14 héttel korábban született a vártnál, de túlélte az első pár hetet, és biztatóan gyarapodott. A szívében azonban egy fejlődési rendellenességet fedeztek fel az orvosok, melyet műtéti úton kellett orvosolni, ezért egy specialistához küldték a picit Bristol városába, a St. Michael kórházba.

A kisfiú alig 5 hetes volt ekkor, a tüdeje nem működött rendesen, ezért lélegeztetőgépen volt, hogy az pumpáljon helyette elegendő oxigént a szervezetébe. Szülei azt állítják, a fiukat ápoló nővér egyszer csak lekapcsolta a lélegeztetőgépet, pedig nem is volt jogosultsága ahhoz, hogy ilyet tegyen.

A kis Ronan állapota ezután rohamosan rosszabbodni kezdett. Szívrohamok sorozatát kapta és hiába élesztették újra, másnap meghalt. A két szülő egyébként épp pihenőt tartott, amikor a végzetes hibát elkövették; mire visszaértek a kórterembe, a kisfiú már le volt kapcsolva a gépről. – Egy orvos sem volt a közelben, pedig a gépet csak orvosi engedéllyel lehetett volna lekapcsolni. Korábban azt mondták nekünk, hogy Ronan még nem kész erre, és hogy az operációig gépi segítséggel lélegezik majd – mondta Alex Rhodes (37) és Bronwyn Vincent (34).

Mint kiderült, a nővér ezután továbbképzésben részesült, de továbbra is a kórház alkalmazásában maradt. Se fegyelmi tárgyalás, sem más vizsgálat nem indult ellene – írja a Daily Mail. A St. Michael kórháznak egyébként ugyanaz az üzemeltetője, mint a hírhedt bristoli gyermekkórháznak, ahol több gyermekhalál ügyében is nyomozás indult már, és több gondatlanságot illetve mulasztást is feltártak már. Ronan szülei jogi eljárást fontolgatnak a vizsgálat lezárulta után.

forrás: Blikk-összeállítás, daily mail

 

Share Button
Ennyien olvasták: 375

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.