Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Lemondott tisztségéről Raed Arafat

Központ január 10, 2012 Hír & hírháttér

Lemondott tisztségéről Raed Arafat

Az Antena 3 hírtelevízió értesülései és a citynews szerint lemondott Raed Arafat az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára. A politikus az egészségügyi kerettörvény miatt távozik. Raed Arafat egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta az értesülést, az egészségügyi tárca munkatársai azonban tényként kezelik távozását.

 

Raed Arafat távozásáról ma, 14 órától tartanak sajtótájékoztatót az Egészségügyi Minisztériumban. Ritli László tárcavezető ugyancsak ma reggel azt nyilatkozta, hogy Arafat döntésétől függ, hogy a továbbiakban vállalja-e minisztériumi megbízását.

Ugyanakkor a helyettes államtitkár hétfő este telefonos vitába bonyolódott Traian Băsescuval, miután az államfő betelefonált egy Raed Arafattal folytatott vitaműsorba. Az államfő azzal vádolta a helyettes államtitkárt, hogy a mentőszolgálatok átszervezésével félretájékoztatja a romániai közvéleményt, és egy pszichózist kreál ezzel.

A palesztin származású marosvásárhelyi orvos alapította a SMURD sürgősségi ügyeleti rendszert, nevéhez kötődik a hazai mentőszolgálatok reformja. Raed Arafat nevéhez köthető a hazai légimentő szolgálat kiépítése és korszerűsítése. A szíriai származású orvos először 2007-ben kapott államtitkári megbízást.

Forrás: citynews, servus_cluj, hotnews, manna.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 587

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.