Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Ma szabadult a whiskys rabló

Központ január 31, 2012 Hír & hírháttér

Ma szabadult a whiskys rabló 

Ma került szabadlábra Ambrus Attila, a whiskys néven elhíresült rabló a sátoraljaújhelyi börtön és fegyházból, a 46 rendbeli rablás, közte számos pénzintézet elleni fegyveres támadás miatt elítélt férfi hajnali 3 óra előtt néhány perccel hagyta el a fegyintézetet. Ambrus az intézet hátsó kapuján távozott, beült egy mikrobuszba, majd az elhajtott vele.

 


Tíz évvel ezelőtt, 2002. szeptember 26-án az akkori Legfelsőbb Bíróság (LB) másodfokú, jogerős ítéletében tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte Ambrus Attilát, az ítélettel az LB két évvel súlyosbította a Fővárosi Bíróság első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztés büntetését, valamint a jogi minősítést is több ponton megváltoztatta. Az eljárás adatai szerint Ambrus Attila posta- és bankfiókok, utazási irodák ellen elkövetett támadásaival összesen mintegy 200 millió forintot rabolt 1999-ig hét év alatt.

Amburs Attila 1967-ben Csíkszeredán született, 1988-ban szökött át Magyarországra, majd az Újpest jégkorong-csapatának kapusa volt. Ő volt a ’90-es évek legismertebb és egyben a leghírhedtebb rablója, akiről, nem kis részben a bulvársajtónak köszönhetően, egyfajta modern Robin Hood kép alakult ki, pedig nem volt az. Nem osztotta szét a rabolt milliókat a szegények között. Lakásra, luxus nyaralásokra, szórakozásra és nőkre költötte a fegyverrel szerzett százmilliókat.

Az elmúlt tíz évet fegyházban töltött férfi sajtóinformációk szerint érettségit szerzett, és több szakmát is kitanult. Jó magaviselete miatt szabadulhatott idő előtt. Ambrus Attila elhíresült nevét – whiskys rabló – onnan kapta, hogy mielőtt egy-egy akcióhoz hozzáfogott volna, a kiszemelt pénzintézet közelében lévő kocsmában lehörpintett egy pohár whiskyt.

Forrás: mti, nol.hu, inforadio

Share Button
Ennyien olvasták: 761

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.