Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Ma tárgyal a koalíció a MOGYE-kormányhatározatról

Központ március 6, 2012 Hír & hírháttér

Ma tárgyal a koalíció a MOGYE-kormányhatározatról

Ma, kedden, 16 órától újból összehívják a koalíciós ülést, napirenden egyetlen téma szerepel: a PDL és az RMDSZ vezetői a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) ügyének rendezését szolgáló kormányhatározat szövegéről egyeztetnek – értesítettek kormányzati források.

 

A MOGYE magyar tagozatának megalapítása ügyében múlt héten sem történt előrelépés, noha Cătălin Babaoktatásügyi miniszter személyesen részt vett az egyetem magyar és román vezetősége közötti egyeztetésen.

Király András államtitkár leszögezte, senki sem akarja szétszakítani az egyetemet, a magyar oktatók és diákok az intézményen belül kérnek fejlődési lehetőséget az anyanyelvű oktatás számára.

Markó Béla oktatási ügyekben illetékes miniszterelnök-helyettes tegnap az Erdélyi Magyar Televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a kormánypártok ma döntenek a MOGYE magyar tagozatának létrehozására vonatkozó kormányhatározat ügyében, miután az éles vitáktól sem mentes tegnapi koalíciós tanácskozáson nem sikerült dűlőre jutni a kérdésben.

Forrás: transindex, krónika

Share Button
Ennyien olvasták: 401

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.