Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Magyar embercsempészeket toloncoltak ki Kanadából

Központ július 23, 2014 Hír & hírháttér

Magyar embercsempészeket toloncoltak ki Kanadából

Kitoloncolták Kanadából az ott embercsempészésért elítélt Dömötör-Kolompár bűnszervezet húsz tagját – közölte az MTI. A banda 22 tagját ítélték el embercsempészés és más bűncselekmények miatt. Közülük ketten továbbra is Kanadában maradtak.

 

A bűnözők jobb életfeltételek ígéretével csábítottak ki embereket Magyarországról Kanadába, ahol kényszermunkára fogták és megalázó körülmények között tartották fogva őket. A hamiltoni székhelyű banda tagjai rávették őket, hogy folyamodjanak hamisan menekültstátusért, a segélyt pedig elkobozták tőlük.

A kanadai közbiztonsági miniszter rabszolgatartásnak nevezte az embercsempészést, ami fenyegetést jelent a közbiztonságra és a bevándorlási rendszerre nézve. Hangsúlyozta, hogy a bevándorlók többsége törvénytisztelő, és pozitívan járul hozzá az ország fejlődéséhez.

A kanadai szövetségi rendőrség 2010-ben fogta le a Dömötör-Kolompár banda tagjait, aki valamennyien rokoni kapcsolatban állnak egymással. Azért buktak le, mert az egyik áldozatuk, akinek sikerült megszöknie a fogságból, feljelentést tett ellenük.

A bűnszervezet vezetőjét, idősebb Dömötör Ferencet 2012 májusában 9 évi szabadságvesztésre ítélték. Goran Vragovic, a kanadai határőrizet regionális igazgatója a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a csoport 20 tagját 2012 májusa és 2014 májusa között toloncolták ki Kanadából.

Forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.