Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Már hatfős többséggel rendelkezik az ellenzék a szenátusban

Központ április 24, 2012 Hír & hírháttér

Már hatfős többséggel rendelkezik az ellenzék a szenátusban

Újabb kormánypárti politikusok álltak át hétfőn az ellenzékhez, amely a szenátusában immár többséghez jutott. A PDL egy képviselője és egy szenátora hétfőn jelentette be, hogy kilép a pártból és az ellenzékhez csatlakozik. Eugen Constantin Uricec a PSD képviselőcsoportjában politizál tovább, Ioan Zbarciu szenátor pedig a PC-ben folytatja tevékenységét. Ugyancsak hétfőn jelentette be a szenátusban a PDL-ből múlt héten kilépett Mihaela Popaszenátor, hogy a PNL-be igazolt át. 

 

A szenátusban így többségbe került az ellenzék: hétfőn már hattal több szavazattal rendelkezett, mint a kormányoldal. A PSD képviselőházi frakcióvezetője szerint nem kizárt, hogy péntekig a képviselőházban is elolvad a kormányoldal előnye és az ellenzéknek sikerül leváltania az Ungureanu-kabinetet. Már hatfős többséggel rendelkezik az ellenzék a szenátusban

A PSD képviselőházi frakcióvezetője szerint nem kizárt, hogy péntekig a képviselőházban is többségbe kerül az ellenzék, és sikerül leváltani az Ungureanu-kabinetet. 

Újabb kormánypárti politikusok álltak át hétfőn az ellenzékhez, amely a szenátusában immár többséghez jutott. A PDL egy képviselője és egy szenátora hétfőn jelentette be, hogy kilép a pártból és az ellenzékhez csatlakozik. Eugen Constantin Uricec a PSD képviselőcsoportjában politizál tovább, Ioan Zbarciu szenátor pedig a PC-ben folytatja tevékenységét. Ugyancsak hétfőn jelentette be a szenátusban a PDL-ből múlt héten kilépett Mihaela Popa szenátor, hogy a PNL-be igazolt át. 

A szenátusban így többségbe került az ellenzék: hétfőn már hattal több szavazattal rendelkezett, mint a kormányoldal.Mircea Duşa, a PSD képviselőházi frakcióvezetője szerint nem kizárt, hogy péntekig a képviselőházban is elolvad a kormányoldal előnye és az ellenzéknek sikerül leváltania az Ungureanu-kabinetet. A parlament pénteken szavaz többek között a MOGYE-ügy miatt, az USL által benyújtott bizalmatlansági indítványról.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 440

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.