Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Marihuánát termeszt az olasz hadsereg

Központ szeptember 20, 2014 Hír & hírháttér

Marihuánát termeszt az olasz hadsereg

Súlyos betegek számára kezd kannabiszt termeszteni az olasz hadsereg – jelentett be Beatrice Lorenzin olasz egészségügyi miniszter. A védelmi minisztérium 80-100 kilogrammra becsüli az éves olasz kannabiszszükségletet.

   

 

“Kizárólag a betegek gyógyítását szolgáló intézkedésről van szó” – hangsúlyozta Lorenzin a Rómában, ahol Roberta Pinotti védelmi miniszterrel aláírták a szerződést. Abban állapodtak meg, hogy hazai termesztésű marihuánából kell azokat a gyógyszereket kifejleszteni, amelyek eddig drága importból származtak, és az állam szociális terheit növelték.

A növény termesztését a hadsereg egy firenzei gyógyszergyára veszi át, ahol hosszú ideje készítenek gyógyszereket a katonaság szükségleteinek kielégítésére. Idő közben a piacra is elkezdtek termelni.

“A hadsereg kapacitásait gyakran nem ismerik vagy alábecsülik őket” – mondta Pinotti védelmi miniszter. Az első olasz kannabiszgyógyszerek jövőre kerülnek forgalomba. A minisztérium 80-100 kilogrammra becsüli az éves olasz kannabiszszükségletet.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 533

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.