Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Marosvásárhely: Az EMNP nem indít saját jelöltet

Központ április 7, 2012 Hír & hírháttér

emnplogoMarosvásárhely:
Az EMNP nem indít saját jelöltet

Arcul csapott összefogás

Az EMNT és az EMNP már 2011-ben megfogalmazta azt az elvet, hogy Marosvásárhelyen közös, hárompárti magyar polgármesterjelölt állítására van szükség. Ennek ellenére a marosvásárhelyi polgármester-jelölés körül bebizonyosodni látszik, hogy mind az RMDSZ, mind az MPP saját polgármesterjelölt állításával kíván Marosvásárhelyen politikai hasznot szerezni.

 

Az RMDSZ a törvény betűjét kiforgató okokra hivatkozva utasította el Vass Levente választási szövetséget kérő feltételét, ezzel nyíltan vállalta a marosvásárhelyi együttműködés felrúgását. Sem az EMNT/EMNP támogatása, sem a történelmi egyházak, civil személyiségek és egyetemi professzorok kinyilvánított támogatása, sem pedig a jelölt előválasztások iránti nyitottsága nem volt elegendő ahhoz, hogy a régi pártok felülemelkedjenek önös érdekeiken és a marosvásárhelyi együttműködéssel jövőbemutató, új példát teremtsenek.

A lehetséges közös jelölt visszaléptetése és a vele éles ellentétben álló Frunda György szenátor rebesgetett RMDSZ-es jelölt indulása egyben a marosvásárhelyi magyarság összefogás iránti igényének az arculcsapása. Ennek ismeretében az emberekre bízzuk annak megítélését, hogy Marosvásárhelyen ki viselkedik a közösség megosztójaként.

A heteken át Vass Leventét célzó támadássorozat most nyert értelmet, amikor az RMDSZ közismert szenátora jelentkezett be a marosvásárhelyi polgármester-jelöltségre. Keserű szájízzel nyugtázzuk, hogy az RMDSZ-en belüli hatalmi harcok időről időre felülírják a vásárhelyi magyar közösség érdekeit, újabb és újabb választási zsákutcába hívogatva a magyar embereket.

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elvhűsége most is azt mondatja velünk, hogy Marosvásárhelyen az egyetlen közös polgármesterjelölt megválasztásának lehetősége nyújthat hitet és bizakodást közösségünknek. Éppen ezért az Erdélyi Magyar Néppárt nem fog a magyar közösség esélyeit gyengítő taktikázásban részt venni, Marosvásárhelyen nem fog saját polgármester-jelöltet állítani!

Tekintettel viszont arra, hogy van még olyan jelölt, aki függetlenként indulva joggal számíthat a magyar választók szavazataira, határozott meglátásunk, hogy a kialakult áldatlan helyzetre csak az április végéig megtartott, a magyar választók akaratát figyelembe vevő marosvásárhelyi előválasztás hozhat megoldást. Ennek győztese joggal lehet, a marosvásárhelyi magyarság egységes polgármesterjelöltje.

Kérjük a felelős marosvásárhelyi magyar politikusokat, hogy húsvéti lelkülettel mérlegeljék a magyar választók érdekeit, hogy a feltámadás öröme elhozhassa a pártérdekektől mentes, alázatos közösségszolgálatot és választási készülődést.

Kegyelemteljes Húsvéti ünnepet kívánunk!

Az Erdélyi Magyar Néppárt és az Erdélyi Magyar nemzeti Tanács Maros megyei szervezetei nevében

Portik Vilmos                          és                                 Jakab István

elnök                                                                          elnök

2012. április 6.

Marosvásárhely

Share Button
Ennyien olvasták: 477

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.