Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

MAROSVÁSÁRHELY MUNICÍPIUM ÖSSZES TULAJDONOSI TÁRSULÁSÁHOZ!

Központ november 1, 2011 Hír & hírháttér

MAROSVÁSÁRHELY MUNICÍPIUM ÖSSZES TULAJDONOSI TÁRSULÁSÁHOZ!

Városunk köztisztasági munkálatainak hatékonyabb lebonyolítása érdekében, emlékeztetjük önöket a 20/2008-as Helyi Tanácsi Határozat néhány előírásának alkalmazására és betartására, a következőképpen:

 

I. fejezet, 2. bekezdés: A több fő tulajdonos által lakott ingatlanok esetében, egy táblázatot kell összeállítani, amelyben hetekre vagy hónapokra le van osztva az illető személyek kötelezettsége (a jelen határozat esetében). A táblázatot a lakótársulás elnöke vagy adminisztrátora, illetve az ingatlankönyv kezelője számára látható helyre kell kifüggeszteni.
II. fejezet, 5. cikkely, 1. bekezdés: A tömbházak esetén a hulladékot az erre célszerűen kialakított helyeken tárolják (betonplatformok, fülkék), ahonnan azt a köztisztasági munkálatokkal megbízott vállalat alkalmazottai fogják elszállítani, a szolgáltatási szerződéshez csatolt program szerint.
2. bekezdés: A lakótársulások kötelesek tisztaságot tartani a társulás területén, illetve a szeméttárolók (fülkék, platformok), eurokonténerek körül, ezeket kötelesek lemosni és fertőtleníteni (a lakótársulás költségén)
6. cikkely, 1. bekezdés: A lakótársuláshoz tartozó, a zöldövezetek tisztítása és rendben tartása nyomán létrejött növényi hulladékokat, valamint az építkezési munkálatok eredményeképp létrejött hulladékokat (ablakok, ajtók, bútorok, egészségügyi berendezések, törmelék stb.) egymástól különválasztva kell tárolni és elszállítani 48 órán belül az ezzel megbízott, köztisztaságot felügyelő céggel.
7. bekezdés: Azok a fizikai és jogi személyek, akik javítási- és átalakítási munkákat végeznek a tömbházakban, és amelyek esetén nincs szükség építkezési engedélyre, kötelesek a munkálatok megkezdése előtt írásban jelezni az illető lakótársulásnak, a munkálatok természetét és időtartamát.
A fenti cikkelyek által említett előírások be nem tartása szabálysértésnek minősül, és 50 -300, illetve 100-500 lej közti bírságot von maga után.

(közlemény)


Share Button
Ennyien olvasták: 501

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.