Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Mától lezárták az RMDSZ tagregisztrációját

Központ február 8, 2013 Hír & hírháttér

Mától lezárták az RMDSZ tagregisztrációját

Az RMDSZ Területi Állandó Tanácsa úgy döntött, hogy ma, február 8-án lezárja a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését – tudjuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.

 

 

A közgyűlés megválasztja a marosvásárhelyi RMDSZ elnökét, ügyvezető elnökségét, választmányát, valamint ellenőrző és felügyelő testületeit, a marosvásárhelyi TKT-tagokat és kijelöli a megyei küldöttgyűlésre nevezett küldötteket.

„Az RMDSZ Maros megyei szervezetének Területi Állandó Tanácsa február 8-án, pénteken tájékoztatást kapott a marosvásárhelyi RMDSZ újjászervezési folyamatának helyzetéről. A TÁT megállapította, hogy a médiában folyamatosan népszerűsített tagregisztrációs felhívás meghozta eredményét, így teljesült a feltétele a tisztújító és küldöttjelölő városi közgyűlés megszervezésének. Ezért a TÁT úgy döntött, határozata közzétételének időpontjában lezárja a tagregisztrációt, és 2013. február 12-én 18 órára összehívja a marosvásárhelyi RMDSZ közgyűlését, a Deus Providebit Tanulmányi Ház tanácstermébe (Rózsák tere 61. szám, bejárat a Sáros/Târgului utcából)” – áll a szövegben.

A TÁT határozatának értelmében a közgyűlésen az rendelkezik választói és választhatói joggal, aki a január 18-a és február 7-e közötti időszakban az RMDSZ Maros megyei szervezetének székházában regisztrált érvényes tagkönyvvel és állandó marosvásárhelyi lakhellyel rendelkezik. A közgyűlésen részvételi joggal rendelkező tagok személyre szóló értesítést kapnak a közgyűlés helyszínéről és időpontjáról. A közgyűlésnek hivatalból tagjai az RMDSZ marosvásárhelyi lakhellyel rendelkező parlamenti képviselői, megyei és városi tanácsosai. 

„A közgyűlésre jelentkező tagok személyi igazolvánnyal és tagsági könyvvel igazolják személyazonosságukat és részvételi jogukat. A TÁT határozata szerint a közgyűlés abban az esetben határozatképes, ha azon a helyi szervezet regisztrált tagságának ötöde (vagy legalább 50 tag) jelen van” –írja a közleményben, amelyet az RMDSZ Maros megyei szervezete, és Területi Állandó Tanács ír alá.

Share Button
Ennyien olvasták: 462

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.